Путин: САД раде на експанзији АУКУС-а, планирају интеграцију са НАТО пактом

3
русија

Владимир Путин

Сједињене Америчке Државе покушавају да прекроје актуелни међународни поредак у Азијско-пацифичком региону тако да он одговара њиховим интересима, због чега се ради на експанзији АУКУС пакта и интеграцији овог блока са НАТО -ом, рекао је данас председник Руске Федерације Владимир Путин на отварању 11. Московске међународне конференције о безбедности.

“Не искључујемо да раде на томе да дође до потпуне интеграције натовских снага са структурама блока АУКУС”, који чине САД, Аустралија и Велика Британија, подвукао је руски лидер.

Ипак, како је даље навео Путин у уводном излагању, највећи део земаља света данас је заинтересован за независан развој и очување свог суверенитета, културе и традиције.

Формирање мултиполарног света се наставља, али се у исто време у различитим деловима планете поново разбуктавају стари конфликти, али започињу се и нови.

Они који изазивају ове трагедије, како је објаснио руски председник, имају за циљ сопствени профит, а иза свега тога стоји Запад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НАТО наставља да развија и јача своје офанзивне капацитете, а све то се дешава у исто време док престаје да важи контрола наоружања, додао је он. Због тога, како је рекао, смањење безбедносних ризика биће могуће само ако се међународна заједница уједини.

Ипак, Русија наставља да се залаже за мир и формирање једног праведног света, док у исто време Запад шаље своје стручњаке, плаћенике и милијарде долара у Украјину, а све то како би се конфликт разбуктао. Ситуација у Украјини је стога добар пример једне политике која подразумева доливање уља на ватру, јер се Запад труди да у конфликт увуче и друге државе.

Прочитајте још:  Мајк Пенс је рекао да се Оружане снаге Русије неће зауставити на границама НАТО у случају победе

Путин се осврнуо и на ситуацију у Африци и подсетио да су се и Централноафричка Република и Мали нашли на удару терористичких група, након што је Запад извршио интервенцију у Либији.

Због свега тога, Путин је поручио да су отворене дискусије попут оних које ће бити одржане у оквиру ове конференције данас јако важне, јер ће “цела међународна заједница управо заједно морати да по принципу једнакости формира будућност”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Путин: САД раде на експанзији АУКУС-а, планирају интеграцију са НАТО пактом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *