“Телеком” изненађен реакцијом из Сарајева због филма “Хероји Халијарда”: Све је пријављено на време

0

Телеком Србија

“Телеком” изненађен реакцијом из Сарајева због филма “Хероји Халијарда”: Све је пријављено на време.

Прочитајте још:  После провода по шехеру Карађорђевићи стигли и код Додика
Ову чињеницу можемо поткрепити званичном писаном комуникацијом између представника надлежних организационих целина у оквиру “Телекома Србија” и организатора фестивала, наводи се у саопштењу компаније.

Компанија “Телеком Србија” саопштила је да је изненађена реакцијом организатора Сарајево филм фестивала (СФФ) поводом случаја са филмом “Хероји Халијарда”.

Из “Телекома” је наведено да су су “по устаљеној процедури, као и сваке године до сада, све пројекте и учеснике на панелима, са пропратним трејлерима, пријављивали на време”.

“Ову чињеницу можемо поткрепити званичном писаном комуникацијом између представника надлежних организационих целина у оквиру ‘Телекома Србија’ и организатора фестивала”, наводи се у саопштењу.

Из компаније су додали да је “чињеница која иде у прилог томе да су организатори фестивала били упознати са филмом ‘Хероји Халијарда’ и информација да су самоиницијативно, поново у писаној комуникацији, још 8. јуна послали упит извршним продуцентима из ‘Констраст студиос'”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је наведено, послат је упит “са интересовањем како напредује развој филма и да би га радо погледали и узели у разматрање за фестивал”.

“Телеком Србија” је саопштио и да је њихово присуство на СФФ-у три године за редом “подразумевало како учествовање у номинацијама, тако и панел презентовање различитих пројеката које је компанија представљала самостално или у сарадњи са својим партнерима”.

Из СФФ-а су претходно саопштили да су у оквиру бизнис презентације компаније “Телеком Србија” на пословном форуму фестивала дате основне информације и приказана три инсерта снимљеног материјала “Хероја Халијарда”.

Прочитајте још:  Проф Зоран Чворовић: Украјина је НАТО тврђава која је последњих 8 год спремана за рат против Русије (Видео)
Они су навели да је садржај презентације био искључива одговорност “Телекома Србија” и да су, као и са свим партнерима, “комуницирали с односом пословног поверења материјала који ће презентовати”, као и да “садржај овог пројекта никада није споменут”.

“Јасно је да је овим подметнутим ревизионистичким садржајем пословно поверење нарушено. Прихватамо одговорност због овог непримереног садржаја и разумемо негативне коментаре јавности”, поручили су из СФФ-а.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *