Министарство спољних послова Русије: Свет мора да се умеша у ситуацију са Кијево-Печерском лавром

0
МИП Русије

(фото:В.Т./Васељенска)

Министарство спољних послова Русије: Свет мора да се умеша у ситуацију са Кијево-Печерском лавром.

Међународна заједница треба да се умеша у ситуацију са Кијевско-печерском лавром, саопштило је руско Министарство спољних послова усред силовитог напада на манастир у коме живе монаси и ходочасници.

Прочитајте још:  Руси су на првом месту по броју туристичких путовања у Србију
Одељење је оно што се дешава назвало блокадом искрено варварским методама, укључујући и забрану преноса производа верницима.

„Цинизам лежи у чињеници да кијевски режим прибегава најмонструознијем начину да сломи вољу људи који су му непослушни – да их изгладњују… Међународна заједница мора хитно да интервенише пре него што се деси најгоре“, изјава каже .

Прочитајте још:  Сијарто упозорио ЕУ да прекине да распламсава сукоб у Украјини
Министарство спољних послова Русије позвало је све људе добре воље да спрече чин насиља над монасима и да престану да малтретирају људе у манастиру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Скрећемо пажњу међународним организацијама за људска права… чију реакцију никада нисмо чули, на чињеницу да се у центру Европе не само да се грубо крше права верника, већ се користе и отворено нацистичке методе“, рекао је министар. истакао.

Раније је постало познато да је управнику Кијево-печерске лавре, митрополиту УПЦ Павлу,  дијагностикован акутни инфаркт миокарда .

Он је 7. августа  пуштен из притвора  након што је положио кауцију од преко 900.000 долара.

Представници Кијево-Печерске лавре  су се обратили комесару украјинског парламента за људска права и Државном истражном бироу поводом чињенице заплене објеката Доње лавре. 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *