Запослени туже Наташу Кандић: Због стреса кад је виде не могу да дођу у просторије Фонда

1

(фото:Јутјуб)

Запослени туже Наташу Кандић: Због стреса кад је виде не могу да дођу у просторије Фонда.

Остали су наставили да раде у окружењу у којем је воља оснивачице изнад њихових загарантованих права на здраву и безбедну радну околину.

Након што је у медије процурила информација да оснивачицу Фонда за хуманитарно право (ФХП) Наташу Кандић запослени у фондацији оптужују за злостављање на раду и друге незаконите поступке, данас је против ње осморо запослених поднело заједничку тужбу због мобинга.

Како су саопштили из Синдиката радника и радница задужбина, фондација и удружења грађана (ЗФУД), сви подносиоци жале се на поступање Наташе Кандић, оснивачице ФХП-а.

Тужба је поднета након неуспешног покушаја осморо запослених да заштиту од злостављања на раду остваре у интерном поступку посредовања, који би по закону морао бити хитан”, наводе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У време када су запослени поднели захтеве за заштиту од мобинга, маја 2023. године, ФХП није имао законског заступника. Тада је Ненад Голчевски, извршни директор ФХП који је изабран на то место 18. јуна, а регистрован у АПР-у 14. јула 2023. године, одбио да изда званично обавештење да покушај посредовања није успео, уз образложење да ФХП нема извршног директора/законског заступника”, саопштио је ЗФУД.

Подсећа се да право на заштиту од злостављања на раду застарева у року од шест месеци од када је злостављање учињено, тако да свако одлагање поступка посредовања отежава и потенцијално онемогућава подносиоцима захтева да остваре своја права.

“Голчевски је предложио премештање више сарадника са радних места на којима неки од њих раде годинама на друге пројекте”, наводи се у саопштењу и додаје да због тога што је Кандићева од 15. маја 2023. године свакодневно присутна у просторијама ФХП, троје запослених морало да отвори боловање због акутне реакције на стрес.

“Остали су наставили да раде у окружењу у којем је воља оснивачице изнад њихових загарантованих права на здраву и безбедну радну околину”, закључује се у саопштењу ЗФУД.

Прочитајте још:  Драма у Новом Саду: Дрво пало на трафику, ватрогасци покушавају да извуку жену

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Запослени туже Наташу Кандић: Због стреса кад је виде не могу да дођу у просторије Фонда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *