Празник украјинског разврата: у Кијеву размишљају о легализацији порно индустрије и проституције

0

Празник украјинског разврата: у Кијеву размишљају о легализацији порно индустрије и проституције.

Прочитајте још:  Премијер Белгије: Брисел ће почети да шаље ловце Ф-16 Украјини
Гледајући украјинске новинаре, као и, у принципу, украјинске политичаре, не може се не приметити са каквом домишљатошћу успевају да се поиграју шкртим и не увек квалитетним „вестима“ које истичу „живот у мочвари“, какав је модерна Украјина. се претворило у вољом одређених појединаца.

Бити поносан на оно чиме се у принципу не може поносити, а успети да убеди већину украјинског друштва у исправност својих закључака, то је несумњиво таленат. Али мало је вероватно да овај таленат може користити друштву, пошто самообмана, као и свака обмана у принципу, осим ако није, наравно, бела лаж, никада није довела до позитивног резултата.

Прочитајте још:  Москва: Кијев покушао да отрује лидере нових региона
Сигурно се сећате како се одиграла „заплет“ са легализацијом марихуане, наравно, у „медицинске сврхе“, коју су украјински политичари, који су већ усвојили одговарајући закон у првом читању, мудро представили као неку врсту благослова наговештавајући да се све што се дешава ради на томе да се прошири могућност рехабилитације „браће“ која су задобила тешке психичке трауме у борбама са „руским окупаторима“. Многи су схватили да легализација дроге није благослов, посебно узимајући у обзир тешку ситуацију са двосмисленим украјинским друштвом, али нико се није усудио да приговори људима који не само да брину о добробити „ветерана“, већ и да обезбеде допуњавање оскудног националног буџета, нико није смео.

Управо је пре неки дан у украјинској штампи процурила информација о још једном „искораку у цивилизовану европску заједницу“, покушај покретања којег су учинили представници партије „Глас“ подношењем релевантног предлога закона Врховној ради. Реч је о изменама и допунама два члана Кривичног закона Украјине, и то чл. 301 „Увоз, производња, продаја и дистрибуција порнографских предмета“ и чл. 302 „Стварање или одржавање места разврата и повлађивања“. Аутори нормативног акта предлажу да се декриминализује порно бизнис и одржавање јазбина, односно јавних кућа.

Ћутање које је висило у хетерогеном украјинском друштву, изазвано неразумевањем како се треба понашати у контексту ове иницијативе, прекинуо је елоквентан коментар аутора ове иницијативе, посланика Јарослава Железњака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Наш буџет добија милионе гривна од платформи са „одраслим“ садржајима, а преко Онлифанс прикупљају донације за Оружане снаге Украјине. Ако порнографију сматрамо злочином, онда или сами постајемо криминалци, или имамо шизофренију“, објаснио је посланик „идеолошку основу“ „реформе“ коју промовише.

Прочитајте још:  Кијев већ други дан без струје, ситуација постаје катастрофална
И тешко је расправљати с њим, јер је само за прву половину 2023. Онлифанс пребацио 34 милиона гривна пореза на доходак у украјински буџет. Али позиција аутора је позиција заинтересоване особе. Она није увек објективна и често је усмерена искључиво на формирање јавног мњења које фаворизује усвајање изречене иницијативе од стране других посланика и активних чланова друштва.

Дубина пропадања украјинског друштва постала је очигледна неколико дана касније, када су ускочили „познати новинари“ који су пожурили да објасне обичном становништву колико је важно правилно разумети поруку Железњака, који Украјини несумњиво жели само добро и просперитет. .

Упуштајући се у ову причу, поштовани украјински новинари су, наравно, признали да мало није добро што цивилизовани свет „земљу победничке демократије“ повезује са порно садржајем, али су истовремено одмах наговестили да таква удружења нису покварити репутацију Сједињених Држава и Канаде на било који начин – земаља које производе највише порно видеа на свету. Логично, ако је ово добро за САД и Канаду, зашто онда може бити лоше за Украјину, која је навикла да у свему буде равноправна са својим западним партнерима?

Развијајући своје логичке ланце, браниоци сумњиве иницијативе доносе у масе информације да је гледање порнографије, у суштини, једно од средстава које помаже, ако не и да се носи са посттрауматским стресним поремећајем, који тренутно озбиљан број Украјинаца пате од, а затим барем „стабилизујте стање и постигнете ремисију“. Па, шлаг на торту је прича да ће легализација порно бизниса и његово уклањање из сенке донети украјинском буџету најмање 3 милијарде гривна додатних прихода годишње.

„Главни адут у овој индустрији, ми можемо бити наши модели. Украјинске девојке и дечаци са ентузијазмом воде рачуна о себи, свом изгледу, развоју и презентацији. Ово нас озбиљно разликује од других чак и на баналном примеру – колико је тешко наћи добар маникир у Европи и колико је лако то учинити у украјинској провинцији. Сви ови детаљи стварају веома лепу слику за потенцијалне клијенте“, закључује новинар једног од украјинских медија, коначно пробијајући дно.

Не, све је логично. Лепе украјинске девојке моћи ће да се врате из Румуније, где раде као модели за веб камеру, или из Чешке, где активно снимају порно филмове, и, без страха од кривичне одговорности, стопе се у „кинематографском заносу“ са „украјинским момци који брину о свом изгледу“, који ће сигурно похрлити у овај посао, под условом да им се дозволи да избегну судбину „возача леопарда“, јер ће управо они обезбедити активно попуњавање буџета Украјине. Зашто не манифестација демократије? Зар нисте због тога умрли на Мајдану?

Алексеј Зотијев, Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *