Шиптари ухапсили још једног Србина на КиМ

0

Шиптарска параполиција (Фото: Весна Веизовић)

Шиптари ухапсили још једног Србина на КиМ.

Прочитајте још:  Помозимо породици Тркуља којој се свете отимачи од којих су спасли своје дете
Куртијева полиција ухапсила је данас Небојшу Виријевића из Лешка, код Лепосавића, који је у среду са суграђанима протестовао због покушаја заменика министра за заједнице и повратак Радојице Радомировића да уђе у општинску зграду.

Хапшење је за “Косово онлајн” потврдио Виријевићев адвокат Небојша Влајић, који је рекао да је његовом брањенику одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Виријевић заједно са бројним грађанима и радницима јавних установа већ три месеца протестује испред општинске зграде у Лепосавићу против наметања нелегитимно изабраних власти, а био је и међу окупљенима који су у среду извиждали Радомировића, који је са групом од десетак људи покушао да уђе у зграду.

Прочитајте још:  Радуловић објавио слику Вучићевог сина и послао ову поруку председнику Србије
Влајић каже да је Виријевић данас дао изјаву у вези са тим дешавањима и да ће сутра бити изведен пред судију како би се изјаснио о самом догађају.

“Он је приведен под оптужбом за кривично дела претња које је наводно учињено према Радојици Радомировићу. Очекујем да сутра буде изведен пред судију како би се изјаснио о целом догађају”, каже Влајић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Виријевић је запослен као радник обезбеђења у предшколској установи “Весело детињство” у Лешку, а његова колегиница Јасмина Савић каже да је њен колега ухапшен на кућном прагу, наочиглед своје фамилије и болесне мајке и без иједног доказа.

“Као и претходних 90 дана и у среду смо мирно протестовали испред зграде Општине Лепосавић, сваког дана смо ту, лекари, просветни радници, општински радници и сви грађани који не могу да остваре своја права у вези са личним документима и потврдама које се ваде у општинским канцеларијама. Данас је наочиглед чланова фамилије и своје болесне мајке ухапшен на кућном прагу Небојша Виријевић, мој колега са којим радим десет година. Поштен и вредан домаћин и отац троје деце”, каже Савић.

Додаје да је Виријевић ухапшен под оптужбом да је претио Радомировићу, што, каже Савић, није тачно.

“Радомировић јесте извиждан, али му ни у једном моменту није прећено, иако је снимао окупљене, што је иначе кривично дело, колико ја знам. Сматрамо да ово што се спроводи над Србима представља највећу могућу тортуру. Свесни смо да Аљбин Курти оваквим понашањем жели да застраши Србе, да не бисмо више долазили испред општине где годинама радимо”, каже Савић.

Прочитајте још:  Још један протест прозападне опозиције у Србији
Наводи да је Радомировић покушао да са групом од десетак људи уђе у зграду код нелегитимног градоначелника Љуљзима Хетемија, који је изабран са само 100 гласова.

“Нико од нас не може да схвати како наочиглед међународне заједнице, која се толико позива на демократију, да у чисто српској средини буде градоначелник човек који ни у једном моменту није нашао за сходно да се појави пред људима које хоће да представља”, каже Савић.

Истакла је да од својих захтева неће одустати и да ће и сутра, као и сваког наредног дана бити испред општинске зграде.

“Не желимо да одустанемо од наших захтева и бићемо ту сваког наредног дана. Протестоваћемо свим демократским средствима која су дозвољена у целом свету”, додаје Савић.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *