Укромедији опет брину туђу бригу: Србија, БиХ и Мађарска главни савезници Путина

1

Укромедији опет брину туђу бригу: Србија, БиХ и Мађарска главни савезници Путина.

Украјинске власти, које су се до јуче хвалиле контраофанзивом и њиховим успехом опет су се преко својих медија дохватили Србије. Наиме, никако да стигну до десне обале Херсона, на Криму и у Мариупољу их још нико није видео али зато знају све о Србији и Балкану.

Прочитајте још:  Нова оптужница против Тачија, Весељија, Краснићија и Сељимија
Тако је данас издање Газета.уа. уместо о подвизима у контраофанзиви и извештајима са “ослобођеног Крима” написала чланак у коме наводи ко је све на Балкану и у којој мери савезник Путина и Русије.

“Држава чланица ЕУ Мађарска, земља кандидат за чланство у ЕУ Србија и половина Босне и Херцеговине коју контролишу босански Срби лојални су Путину, али са различитим нијансама.Путинов највећи савезник је предсједник Републике Српске, која је у саставу Босне и Херцеговине, Милорад Додик . Русија, Србија и Мађарска подржавају Додика и његове идеје о сецесији од Босне, што уноси нестабилност у регион Балкана”- наводи овај лист.

Прочитајте још:  Санкције и за Србију, координација са САД
Председник Србије Александар Вучић није тако отворено проруски оријентисан као Додик. Конкретно, Србија је чак подржала резолуцију Генералне скупштине УН против руске инвазије на Украјину. Истовремено, Београд се није придружио европским санкцијама Русији. Медији у Србији су лојални Вучићу, стално критикују Запад, уместо да Русију и Кину приказују као најбоље пријатеље Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Овакви поступци погађају српско становништво, јер је у поређењу са претходним годинама већина становништва земље против уласка у ЕУ. Осим тога, према анкетама, Путин је најпопуларнији страни политичар у Србији”, пишу медији, не наводећи који.

Наравно, Србија и Република Српска јесу савезници Русије и то није спорно само је питање откуд овом листу простора поред толико свакодневних подвига украјинске војске да се бави тим темама.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Укромедији опет брину туђу бригу: Србија, БиХ и Мађарска главни савезници Путина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *