БУРА ЗБОГ РАДОШЕВИХ ЧЕТНИKА Бајић: “Ви пуцате, ја лечим”

0

Foto: ATA images, Instagram printskrin/heroji.halijarda

У оквиру програма Сарајево филм фестивала одржан је “ЦинеЛинк Драма Схоwцасе Телекома Србија” на којем је представљен филм Радоша Бајића “Хероји Халијарда”, заснован на стварном историјском догађају, с четницима као позитивцима. Медији у Федерацији БиХ су бесно реаговали на догађај, а организатори фестивала су рекли да су “затечени” и да се наводно десио пропуст.

Радош Бајић, који је пет година радио на пројекту “Хероји Халијарда” сада се први пут огласио овим поводом на свом Инстаграм профилу.

– Док из Сарајева још увек штекћу рафали на деведесет секунди мог филма “Хероји Халијарда”, док ме на друштвеним мрежама браћа по разуму из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, и гле чуда, и из Федерације БХ, из Хрватске и Словеније бране – ја исцељујем ране на месту злочина. Ево ме годину дана после у лепоти херојских Прањана где смо 60 дана снимали “Халијард”, у смирају и самоћи, загледан у брежуљке у чијим честрама су сувоборски сељаци чували савезничке пилоте од немачких и бугарских рација, и под окриљем ноћи их са Галивића поља “Дакотама” слали у слободу. Данас је у овој предивној варошици лепа свечаност – “Сабор виолине”. Зачуђујући мир и спокој који ме обузима и осећање да никога не мрзим – чини ме срећним…Свима нека Свевишњи Бог подари здравља и радости – написао је Бајић.

НПортал

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *