ДПС у делиријуму: Србија призива рат у региону, Црну Гору има ко да брани!

0
ђукановић, РАСПОЛОЖЕЊЕ

Фото: ДПС

ДПС у делиријуму: Србија призива рат у региону, Црну Гору има ко да брани!

… Јер Црну Гору има ко да брани! …

Очигледно увређени чињеницом коју је јавно изнео министар одбране Србије Милош Вучевић, из Демократске партије социјалиста вагали су и извагали како ће на мегдан изаћи „узурпатору“ саопштењем.

Овог пута, у претећем тону огласили су се из ДПС-а и истакли да пред Србијом, Црну Гору има ко да брани!

Прочитајте још:  Синдикати Зиђина припремају масовне радничке протесте
Наводе да је изјава министра одбране Србије Милоша Вучевића „којом се позива на македонски модел – а призива украјински сценарио за Црну Гору срамотна је и недопустива, утолико више јер долази из врха званичне власти у Београду“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Изјавом Вучевића само је настављена агресивна националистичка кампања на чијој је Црна Гора мети интензивније посљедњих неколико година уз једну значајну промјену – за изливе националистички глупарија раније су били задужени маргиналци попут Раковића и Антића а данас овај наратив преузимају и највиши државни званичници као Вучевић који је уједно и предсједник владајуће Српске напредне странке. На овај начин Србија наставља да се мијеша у унутрашња питања у Црној Гори, сугеришући притом да су Срби у нашој земљи само они који су на њиховом платном списку – попут лидера Демократског фронта. Вјерују очито да им даје за право то што су на кључним државним функцијама њихове марионете Милатовић и Абазовић да третирају Црну Гору као своју приватну прћију, па би хтјели да је претворе у државу националних заједница, попут других у окружењу који су прошли ратне страхоте- истичу из ДПС-а.

Прочитајте још:  Кнежевић: Дританова влада се придружила Ђукановићу и Марковићу гласајући да Косово уђе у Савет Европе
Како наводе, „заборављају кад је Црна Гора у питању да то нико никада током хиљадугодишње историје није успио – па неће ни они упркос томе што су сви ресурси упрегнути да се наша држава дестабилизије“.

Истичу да Црну Гору има ко да брани.

– Јер наши грађани – како год се национално изјашњавали, никада неће прихватити диктате са стране. Демократска партија социјалиста била је и остаће тврд орах за све националистичке планове Београда и из власти и опозиције једнако ћемо бранити – и одбранити, државне интересе Црне Горе- саопштено је из ДПС-а.

Прочитајте још:  Великодушна понуда ЕУ Србији - милијарде којих нема ал' да се манемо Кине
Подсјетимо, Вучевић је  изјавио да је признање независности Косова мјешање у унутрашње ствари Србије.

– Они желе Велику Албанију, само је питање ко себе види као лидера, ујединитеља. Готово им се све дозвољава, имају велику подршку. Видјели сте какав је пријем имао Курти у Тетову. Ово није питање за нас питање, већ за њих. Не желимо да водимо њихову политику. И Македонија и Црна Гора су се огријешиле по питању КиМ. То ће вам се обити о главу, отворили сте пандорину кутију. Мислим да постоји свеалбански консензус да они виде овај историјски моменат као шансу за уједињење. Наивни Срби мисле да се то неће догодити“, изјавио је Вучевић за ТВ Пинк.

Поставља се питање шта ДПС покушава да каже тиме да Црну Гору има ко да брани!? Да ли је Србија напала Црну Гору па јој је потребна одбрана, или покушавају да подсјете да је Црна Гора чланица НАТО алијансе, која ју је, пре само 24 године, бомбардовала!?

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *