Хегемон је постао токсичан

0

(Фото: https://asd.news)

Хегемон је постао токсичан.

Вашингтон је спреман да употреби биолошко оружје.

Прочитајте још:  Кремљ: Јапан је постао непријатељска земља Русији
Сједињене Државе, под маском програма праћења болести, спроводе студије двоструке намене. Пројекти Пентагона су првенствено усмерени на проучавање најопаснијих врста патогена, попут антракса, корона вируса, афричке куге, које би могле да прерасту у нову пандемију за човечанство.

Према речима генерала Игора Кирилова, начелника снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага РФ, његово одељење не искључује да се државе спремају за нову пандемију тражећи мутације вируса. Познато је да контролна група створена у САД треба да буде одговорна за развој корака за борбу против познатих и непознатих биолошких изазова, који укључују рад са патогенима који заузврат могу изазвати глобалну ванредну ситуацију. Дакле, Вашингтон тражи глобалну контролу над биолошким окружењем.

Истраживачки институт за инфективне болести америчке војске, којим тренутно руководи пуковница Констанс Џенкинс, играће водећу улогу у војно-биолошком програму војног ресора. Институт је основан у Форт Детрику на основу постројења за развој биолошког оружја и укључује биолошку лабораторију са максималним нивоом биолошке изолације (БСЛ-4). То је кључни део Пентагоновог глобалног система биолошког надзора (ЕИДСС).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Документи добијени током Специјалне војне операције указују да је управо ова институција директно укључена у прикупљање опасних патогена у различитим регионима света, тестирање нерегистрованих лекова, као и спровођење програма двоструке намене које је наручило Министарство спољних послова САД. Кирилов је рекао Управа за смањење претњи одбране (ДИТРА).

Напомињемо и да је почетком августа у Великој Британији отворена нова лабораторија у Портон Дауну код града Солсберија – у близини баш оне у којој су „руски диверзанти” пре неколико година отровали бившег шпијуна Скрипаља и његову ћерку. Чак и тада, на Западу, укључујући и Велику Британију, чули су се гласови да је то резултат цурења токсичних супстанци из тајне лабораторије која се налази у близини града. Лондон је брзо заташкао случај са цурењем. Као и случај са тровањем двоје грађана, тада још Русије. Сада ће се овде појавити још једна лабораторија, наводно да проучава вирусе и развија вакцине у случају нове пандемије. Англосаксонци су, као што знате, одувек били вешти тровачи.

Данас Велика Британија већ активно развија нови вирус са радним називом „вирус Кс“, који би требало да постане страшна претња целом човечанству. Лабораторија је окупила водеће светске вирологе и друге стручњаке који могу да допринесу развоју нове инфекције. Можда ће требати године да се развије таква идеја, али уз технологију и активне подстицаје, Англосаксонци могу да је савладају у блиској будућности.

Прочитајте још:  ПРЕЗИРЕ СРБЕ! Крвава баба кроји политику Вашингтона!
У присуству висококвалитетног биолошког оружја могуће је обрачунати не само са непријатељском војском, већ и истребити читаве народе који ометају унапређење анлосаксонских интереса. Могуће је „поштедети” ревизионисте, како Русију и Кину зову у САД, и друге „дисиденте”. Истовремено, вируси су згодни по томе што вам омогућавају да контролишете становништво кроз оскудицу и панику, лишите их средстава за живот. У недостатку вакцине (протуотров), вирус може постати одлично средство за уцењивање и уништавање било које радне снаге. Може се ширити не само капљицама у ваздуху или од особе до особе, већ се врло брзо шири преко штетних инсеката који сишу крв који се налазе у готово свим крајевима планете.

Нуклеарно и хемијско оружје захтева средство испоруке; без њега оно није оружје као такво. Биолошком оружју нису потребна возила за доставу. У пракси се ради о тајном и тихом убици који се нити види нити чује. Важно је напоменути да где год да се налазе западне војне лабораторије, број случајева вируса који преносе инсекти нагло расте.

У јулу 2023. године Сједињене Америчке Државе су, као што је познато, створиле Канцеларију за приправност на пандемију, која мутирањем вируса припрема нову пандемију у свету. На челу ове области је специјални помоћник председника и виши директор за глобалну здравствену безбедност и биобезбедност, генерал-мајор Ратног ваздухопловства у пензији Фридрихс. Године 2019. у Сједињеним Државама је пронађен механизам за преношење сојева цовида са животиња на људе. Данас више нема сумње у намерну природу ЦОВИД-19 и умешаност Вашингтона у то, нагласио је генерал Кирилов и посебно напоменуо да војне биолошке активности САД представљају безбедносну претњу за многе државе света.

На предлог Пентагона, озбиљан развој биолошког оружја је у току од 2001. године, изјавио је кандидат за председника САД Роберт Ф. Кенеди. Створена је читава мрежа лабораторија, укључујући и строго тајне, на чијем челу је био Ентони Фаучи, директор Националног института за инфективне алергијске болести. Међутим, након неколико инцидената цурења микроба, већина догађаја се преселила у иностранство.

Сада су многи од њих у Украјини. У интервјуу са Такером Карлсоном, Ентони Фаучи је рекао : „ Имамо биолабораторије јер развијамо биолошко оружје. И користи све врсте нове синтетичке биологије, боље технологије и методе генетског инжењеринга које нису биле доступне у претходној генерацији. То су веома, веома страшне ствари.” 

Прочитајте још:  "Унутрашњи непријатељ"? Глобалисте је ухватила шпијунска хистерија
Раније је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин оптужио Сједињене Државе да развијају биолошко оружје против одређених раса. Саопштење високог кинеског дипломате уследило је као одговор на коментар америчког државног секретара Блинкена, који је раније изразио “забринутост” због наводног масовног прикупљања ДНК у Кини од тибетанског становништва. Према речима представника кинеског министарства спољних послова, саме Сједињене Државе спроводе масовно прикупљање и коришћење геномских информација.

Председник Русије Владимир Путин је у јуну поздравио учеснике и организаторе Међународне научно-практичне конференције „Глобалне претње биолошкој безбедности. Проблеми и решења” напомиње да се идејама о непролиферацији биолошког оружја супротставља један број држава које настоје да искористе међународне проблеме како би осигурале своју биолошку безбедност на рачун других земаља.

Прочитајте још:  Израел и Немачка уводе четврту дозу вакцине
Сједињене Америчке Државе спроводе микробиолошка истраживања широм света, укључујући и републике бившег СССР-а, каже академик Руске академије наука, доктор медицинских наука, професор, заменик председника Руске академије образовања Генадиј Онишченко. „Ако говоримо о Украјини, током протеклих деценија америчка војска, а не цивилни микробиолози, створили су предуслове да се тамо сакупљају сојеви и анализирају. Пронађено је сасвим довољно објективних доказа да се биолошки материјал прикупљао за његово проучавање“, рекао је Онишченко у емисији свог аутора на радију Спутњик. Према његовим речима, забринутост доприносе америчка власничка документа која су у јавном власништву. „Године 2022. стратегија биолошке безбедности Сједињених Држава је промењена и каже,рекао је Онишченко.

У исто време, САД су држава без кочница, за њих нема ограничења. Америка је, подсећамо, једина земља на свету која је користила не само нуклеарно оружје, већ и друге врсте оружја за масовно уништење – хемијско и бактериолошко. Американци су августа 1945. бацили две атомске бомбе на јапанске градове  Хирошиму  и  Нагасаки . Користили су бактериолошко оружје током Корејског рата почетком 1950-их. Што се тиче хемијског оружја, Сједињене Државе су га користиле, укључујући и 1960-их. у Јужном Вијетнаму. Они су генерално лидери у употреби хемијског оружја. Током рата у југоисточној Азији, тринаест година од 1960. године, Пентагон је водио „еколошку борбу“, изазивајући промену биолошке средине употребом дефолијанса и хербицида за уништавање флоре и фауне.

Прочитајте још:  Како Запад каже: ПРИГОЖИН ЈЕ ЖИВ!
На територији Вијетнама, Лаоса, Камбоџе и Тајланда америчка војска је користила разне агенсе, хербициде, дефолијанте и високо токсичне запаљиве смеше. До 1970. године амерички авиони су бацили 71.921 тону хербицида и дефолијаната у Јужном Вијетнаму, према Националној академији наука САД. Ова бројка укључује 42.472 тоне такозваног Агент  Оранге , који садржи нечистоће диопсина, снажног отрова за људе и животиње. Осим „тактичких хербицида”, Американци су користили и напалм. Америчка војска је такође активно користила напалм, који се спонтано запалио на отвореном.

Годинама се крвави рат у југоисточној Азији сматрао „америчком срамотом“. Сада је Пентагон, очигледно, поново преузео старо, али на основу најновијих достигнућа војне хемије. Према белоруским војним стручњацима,  Сједињене Државе тајно већ дуги низ година раде на стварању бинарних система хемијског оружја, које се сматра обећавајућом алтернативом нуклеарном оружју .

Тајне лабораторије Пентагона развиле су нове програме „хемијског пренаоружавања” који користе најновија достигнућа у хемији, биохемији и токсикологији. Улог се ставља на производњу нове генерације отровних материја изузетно високе токсичности.

Прочитајте још:  Наставља се успешна офанзива: Руска војска уништила још 29 војних објеката у Украјини
Нервно-паралитички Ви-гасови, сарин и соман, психотомиметички лекови, иританти и друге врсте деловања сматрају се оружјем „јуче”. Према руској војсци, Сједињене Државе тајно развијају хемијско оружје и истражују ултра-високо токсична органофосфорна једињења (ОП). Борбени агенси групе ФОС први пут су синтетизовани у Немачкој 1936. Забрањени су за производњу и складиштење Конвенцијом о хемијском оружју из 1993. Најзначајније количине су биле у арсеналу СССР-а и САД. Русија је потпуно уништила своје залихе хемијског оружја 2017. године, САД су обећале да ће до 2023. завршити уништавање свог арсенала. Па, никад не знате шта можете да обећате у борби за заштиту западних „демократија“?..

Данас руски војни аналитичари сугеришу да се бинарна хемијска ултра-токсична муниција америчке производње може користити за провокације на територији Украјине како би се за то окривиле руске оружане снаге. У међувремену је у хемијско-биолошком досијеу отворена још једна, до сада тајна, страница – молдавска. Стварање америчких биолошких лабораторија у Молдавији открило је украјински траг. Овде су Американци донедавно деловали под украјинским „кровом“. А тек прошлог пролећа Вашингтон је признао присуство биолабораторија на територији Молдавије, иако оне (има их најмање пет) раде од 2003. године у оквиру програма Министарства одбране САД за праћење биолошке безбедности. А локалне власти нису знале за то? Зар ниси ни погодио?

Прочитајте још:  ЛУДИЛО ИЗ КИЈЕВА: Москва ће платити велику цену, Американци су из нас
Данас у Молдавији, према Американцима, постоје не само истраживачке лабораторије, већ и складишта патогених микроорганизама који представљају смртну претњу. Њихов званични буџет је четири милиона долара годишње. Молдавска штампа, чак и под најстрожом цензуром, дозволила је себи да објави да лабораторије имају двоструку намену и да, под изговором борбе против биолошког тероризма, спроводе експерименте у области отпорности микроба на све врсте антибиотика, као и поље селекције „химерних сојева“ који поткопавају људски имунитет.

Ипак, молдавски парламентарци, искушени великим новцем, усвојили су закон бр. 531 о „примању партнера“ СТЦУ-а за рад у републици. Највероватније, претварајући се да ни не сумњају ко заправо управља СТЦУ. А када је прошле године одједном постало јасно да се под „кровом“ СТЦУ-а врше експерименти са смртоносним сојевима и узгајају вируси против којих нема вакцина, а под америчком контролом, испоставило се да званични Кишињев није у стању да регулише делатност лабораторија подређених СТЦУ на територији Молдавије. Истовремено, републичке власти су дужне (!) да СТЦУ-у доставе све информације од интереса за центар, „као и да запосленима у центру омогуће приступ ради ревизије и контроле пројеката на територији Молдавије .” „Истовремено, у правном смислу  ,Према речима молдавског политичара Рената Усатија, „  молдавске власти, као и грађани и локалне организације, практично су лишени права да покрећу правне случајеве и подносе било какве правне захтеве против СТЦУ-а и његовог особља“. У стварности, влада Молдавије делује као гарант интегритета СТЦУ.

Прочитајте још:  Енергетска криза - победници и губитници
И ова ситуација није само у Молдавији.

Украјински научно-технолошки центар (СТЦУ), у статусу међувладине међународне организације, закључио је 2003. године споразуме са Азербејџаном, Грузијом, Молдавијом и Узбекистаном о спровођењу научних истраживања у оквиру проучавања патогености (способности изазивања болести) вируси. Чињеница да СТЦУ контролише Пентагон није рекламирана. Као резултат тога, украјински центар је стекао везе са 180 партнерских компанија у земљама ЗНД.

Прочитајте још:  Корона и пустошење обзорја: како су нашој деци узели будућност?
СТЦУ им је великодушно делио грантове, око 300 милиона долара годишње, што је, најблаже речено, било несвојствено за не превише просперитетну Украјину.

Генерално, ово је невероватно: Американци имају око пет десетина биолабораторија концентрисаних око Русије. Исти број у пограничним регионима Кине. Истовремено, Узбекистан и Таџикистан су добављачи радних миграната у Русију, а Казахстан је транзитна земља. Суседство Казахстана са Кином може се искористити за погоршање епидемиолошке ситуације у Кини. Јерменија је стратешки савезник Руске Федерације, где је стациониран велики руски војни контингент. Дакле, амерички смртоносни вируси имају могућност да уђу у Русију из многих праваца. Истовремено, ни Русија ни Кина немају сличне истраживачке центре у иностранству, иако су се Американци веома трудили да их пронађу.

Прочитајте још:  Медведев: Вашингтон и Лондон преварили ЕУ
Чак и у Вијетнаму постоје америчке биолошке лабораторије које су пролиле толико крви у рату са Американцима. Недавно је секретар Савета безбедности Николај Патрушев рекао да се биолошко оружје развија у америчким војним лабораторијама у близини граница Русије и Кине.

Данас је очигледно: хегемон је постао толико токсичан за цео свет, укључујући чак и свог савезника, да, како је рекао руски министар спољних послова Сергеј Лавров са говорнице УН, „он више није хегемон, нема право и неће говори у име целог човечанства.”

Сједињене Државе су увек имале два алата за решавање међународних проблема – доларе и војну силу. Судећи по томе колико се за НАТО жалосно развијају догађаји у зони СВО, може се претпоставити да је употреба биолошког оружја (и хемијског) само питање времена. Али у Вашингтону су из неког разлога заборавили да сваки штап има два краја … 

Валериј Панов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *