Све више наркомана на Косову и Метохији

0
хероина

Foto: C_KAWI/Shutterstock

Директор Специјализованог психијатријског центра „Лавиринт” Сафет Бљакај каже да је на Косову и Метохији 40.000 регистрованих корисника наркотика, међу којима је све више младих. Дрога која се највише користи је кокаин.

„У нашој бази је регистровано 2.850 људи. Број корисника који спадају у категорију проблематичних расте, и то зависници који имају проблеме у породици, у сукобу су са законом, док су сви други регистровани као наркомани”, рекао је Бљакај, који није хтео да коментарише да ли на то што су наркотици на Космету јевтини разлог и што су неки посланици владајућег Самоопредељења умешани у трговину наркотицима. Наводи да су забринути због хапшења Бесника Мујеција, сада већ бившег посланика Самоопредељења, у Приштини, који је ухапшен у уторак у Албанији заједно са још четири особе под сумњом за трговину дрогом.

Истиче да је на Косову и Метохији до 2013. године главна коришћена дрога био хероин, а од 2018. почео је да се користи кокаин чија се употреба рапидно повећава у последње две године.

„Раније је просек година корисника био између 35 и 45 година, а сада имамо регистроване кориснике и од 16 година“, упозорава Бљакај.

Према његовим речима, оно што забрињава у овом случају је велика количина екстазија коју је запленила албанска полиција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Дрога која је пронађена је у Албанији у великој количини нас је забринула. Екстази сам по себи није посебно проблематична дрога, користе је млади до 30 година, углавном на фестивалима, али нисмо имали случај да је неко зависник само од екстазија, већ је опасност када се помеша или користи заједно са другим дрогама, јер онда може доћи до предозирања, па и смрти”, рекао је Бљакај.

Прочитајте још:  Марчело: Изоловао бих председника - неће да се тестира, а онда иде са свитом по Србији (Видео)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *