БРИКС је један од стубова новог, праведнијег светског поретка

0

БРИКС је један од стубова новог, праведнијег светског поретка.

Белорусија у БРИКС-у види позитивну снагу која је у стању да ојача солидарност земаља и постане један од стубова новог, праведнијег светског поретка. Ово мишљење је изнео члан Савета Републике Владимир Матвејев, коментаришући самит БРИКС-а који се одржава у Јужној Африци. Ово је за БелТА саопштила прес служба Горњег дома парламента.

 

“БРИКС данас није само економска организација. Он је и политички клуб чији чланови тајно изјављују колективном Западу да могу да живе и развијају се без његовог диктата. То је и најважнија платформа за дијалог држава у развоју. Односи између земаља БРИКС-а су изграђене на основу немешања, једнакости и користи“, рекао је Владимир Матвејев.

Прочитајте још:  Кина и Венецуела улазе у стратешко партнерство
На планети се формира мултиполарни међународни систем. Белорусија не остаје по страни од овог глобалног процеса, нагласио је сенатор. “Наша земља у БРИКС-у види ону позитивну снагу која је у стању да ојача солидарност земаља, да постане један од стубова новог, праведнијег светског поретка. Зато је више од 20 земаља поднело захтев за приступање БРИКС-у, укључујући Белорусију “, додао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *