Правде за Србе нема: Ухапшен припадник зелених беретки за злочине над Хрватима у БиХ

0
бих

Правде за Србе нема: Ухапшен припадник зелених беретки за злочине над Хрватима у БиХ.

Прочитајте још:  Мрачaн дан: Гошћи из Лондона се усред Сарајева причинили Руси, па је решила да сруши Дејтон
На предлог Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона Мостар, решењем Чапљини (1966.), стално настањен у Сједињеним Америчким Државама (САД).

Ратић је притворен због постојања основане сумње да је наводно починио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника.

Прочитајте још:  "ПЉУНУЛИ СУ НАМ У ЛИЦЕ" Вулину почасни летачки орден!
Осумњиченом Разићу ставља се на терет да је дана 2. октобра 1993. године, око 10 сати на брду Квањ, опћина Мостар, кршећи правила Међународног права, за вријеме оружаног сукоба између Армије Републике БиХ и Хрватског већа обране (ХВО) у својству припадника. Армије БиХ, извршио убиство два ратна заробљеника, саопштено је из Кантоналног тужилаштва.

Прочитајте још:  За сарајевску пијаницу Комшића нова власт није довољно екстремна
Кантонални суд у Мостару оцењује да је сасвим утемељено и оправдано одређивање притвореника осумњиченом из разлога јер постоје околности које указују на опасност од бега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, Есо Разић лишен је слободе на граничном прелазу приликом уласка у БиХ јер је за њега била расписана потрага због вођења кривичног поступка.

Тужилаштво ХНК у сарадњи са Министарством унутрашњих послова ХНК интензивно наставља са преузимањем истражних радњи у овом предмету у циљу утврђивања свих чињеница и околности под којима не почиње ово кривично дело, преноси ФЕНА.

Хајат.ба

Бонус видео

https://www.youtube.com/watch?v=NYu7ammaBaA

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *