С. Митровица: Инспекција поново у просторијама Канцеларије за КиМ, запосленима наложено да се иселе

0

(фото:Фејсбук)

С. Митровица: Инспекција поново у просторијама Канцеларије за КиМ, запосленима наложено да се иселе.

Прочитајте још:  Шиптари руше и скрнаве, а гугл им поклања: Гугл српско гробље у Витини преименовао у ШИПТАРСКО!
Инспектори СО Северна Митровица, чији је градоначелник Ерден Атић изабран са 509 гласова на априлским изборима које су Срби бојкотовали, односно за кога је гласало три посто бирача, поново су данас упали у зграду у Бошњачкој махали у којој је више институција и наложили запосленима да се иселе у року до три дана.

Реаговала је и Српска листа саопштењем којим “упознаје међународну заједницу да су данас представници нелегитимног Куртијевог градоначелника поново ушли у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе Дирекције Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Косовско-Митровачког управног округа и Центра за социјални рад Вучитрн у насељу Бошњачка махала, у Косовској Митровици и обавестили запослене да морају напустити своја радна места и иселити се из зграде у року од три дана”.

“На позив међународне заједнице да нелегитимни градоначелници раде са алтернативних локација они су отишли корак даље и желе да одузму и наше просторије, па у том поступку своју осионост и демонстрирање силе показују тако што не поштују сопствене законе и правила, те документ достављају на албанском језику. Такође, питамо међународне представнике да ли се на овај начин поштује њихов позив да нелегитимни градоначелници раде само административне послове и не доносе политичке одлуке против грађана наших општина?”, питају из Српске листе.

Инспекција СО Северна Митровица на чијем је челу Атић, последњих неколико недеља зауставила је градњу више зграда у Северној Митровици, а продавцима који воће и поврће, друге ситнице продају на тротоарима наложено је да ослободе “јавне површине у граду”.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да је лажни и нелегални градоначелник Ерден Атић данас по директном налогу Аљбина Куртија директно угрозио егзистенцију и право на рад за око 40 запослених који раде у овој згради и пружају услуге, како Србима, тако и Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима, саопштила је данас Канцеларија.

Прочитајте још:  Анђели косовског завета
Он је то рекао поводом одлуке Атића да своје представнике пошаље у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе дирекције ПИО фонда, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад Вучитрн, у насељу Бошњачка махала, у Косовској Митровици и дао им ултиматум да се иселе у року од три дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Институције које се налазе у овој згради, попут Пио фонда пружају услуге из области пензијског, Курти преко својих посилних спроводе потезе који су директна претња за мир и стабилност на овим просторима, док међународна заједница ћути и немо посматрати овакве потезе. Док смо недељама слушали међународне представнике да нелегитимни и лажни градоначелници неће доносити никакве извршне одлуке, сваког дана на терену сведоци смо насилних и противправних потеза Куртијевих гаулајтера против српског народа, а којима је једини циљ да са севера Косова и Метохије протерају све српско”, истакао је Петковић.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *