ПОЧЕЛА ЈЕ ОПАСНА ИГРА ЗАПАДА: Кривца за смрт Пригожина и Уткина НЕ ТРЕБА ТРАЖИТИ У КРЕМЉУ, већ међу онима који су остали без нафте, хране и уранијума!

1
запада

Пригожин и Уткин

Ви имате ситуацију у којој након војног пуча Запад остаје без бројних неопходних ресурса из Нигера, без јефтине нафте из Русије, а очигледни кривац им је пред очима! И шта мислите, шта ће да ураде? Оно што вековима раде – завади па владај!

Несрећа, или убиство, које се догодило синоћ у Русији потресло је цео свет. У трагедији су нестала два нова  руска јунака која су померила границе ратовања, не само на простору Новорусије, него што је у овом моменту јако важно, и Африке!

Дмитриј Уткин и Јевгениј Пригожин, враћали су се јуче баш са простора Африке, из још неутврђених разлога њихов авион се срушио и убрзо је потврђена смрт обојице. Читав свет је из минута у минут пратио обавештења са Телеграм канала у нади да ће се испоставити да је Пригожин ипак био у другом авиону, али тужна вест коју су сви некако дубоко осећали у себи ипак се испоставила као тачна, није преживео.

Главни кривац, не у медијима, већ у много већим масама пронађен је у Кремљу.

Теорија да је Путин само чекао прави моменат да смакне Пригожина и Уткина због оног чувеног “марша” на Москву логично се винула у небо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Он не заборавља”

Милиони коментара свих оних залуђених СВО, а који нису упали у теорију завере да је можда Пригожин исценирао сопствену смрт, што најзад можда и није теорија, упрли су прст у Путина и Шојгуа као главне кривце, а за све то време запад је тај који трља руке.

Прочитајте још:  Украјинци отворили лов на руске авионе

Руски коментатор Д. Мискучин међутим наводи да овакав развој догађаја Кремљу не иде на руку.

“Путин није сујетан политичар, нити неко ко би жртвовао будућност и мир сопствене земље у оваквом тренутку да би се осветио. Посебно из разлога, што ми још не знамо да ли је икаква освета и потребна. У походу на Москву који је организовао Пригожин, Путин ниједног момента није помињан као неко ко је кривац за стање у војсци, што је уједно и био циљ тог марша. Сматрам да се ситуација након тога у војсци доста поправила и да је читав Кремљ свестан колико поштовање ужива Пригожин и међу народом и међу војском и да никада не би ризиковао да његовим смакнућем ризикује губитак сопственог поверења.”

Мускичин такође додаје да је уверен да су Пригожин и Путин остали у добрим односима али и да је врло могуће да операција “поход на Москву” никада није завршена.

“Јавност још увек не зна прави циљ и да ли је та операција, јер то јесте била специјална операција, заиста завршена. Шојгу, иако је задржао своју позицију, ужива све мање поверења, извесне спекулације у које је укључен, познате су руској јавности, али његова смена пре месец дана није имала смисла, само би показала немоћ државе, а коме је то у интересу – не знамо. У овом тренутку, његова смена, сада већ има више смисла и врло је вероватна.”

Оксана Мендељев, бивша запослена у једној од руских обавештајних служби на свом Т каналу написала је да руски врх, уколико је заиста реч о убиству, ово није извео, јер му овакав сценарио није потребан.

Прочитајте још:  Ковид лудило се наставља: Нема кредита за невакцинисане

“Уколико је реч о убиству, Кремљ не стоји иза овога. Гледајте шта се дешава у Нигеру, Малију, Буркина Фасо, тај народ није устао сам од себе, устао је захваљујући Русији. Видели сте заставе Русије, слике Путина, шта мислите одакле Русија у Африци? Преко Вагнера, наравно! Ви имате ситуацију у којој након војног пуча Запад остаје без бројних неопходних ресурса из Нигера, без јефтине нафте из Русије, а очигледни кривац им је пред очима! И шта мислите, шта ће да ураде? Оно што вековима раде – завади па владај! Е, то је оно што ми управо гледамо а што многима није јасно. Ово су игре великих и тешко их је разумети.”

Руски коментатор рата који се представља као Д. В. пише мање више сличну теорију.

“Русија је са СВО оставила Европу без два најважнија ресурса – нафте и хране! Подршком устаницима у колонији Нигер остали су без уранијума, дијаманата, злата, нафте! Било је питање дана када ће кренути опасне игре. Синоћ су почеле, а сада ћемо видети колико се наша руска влада спремила на то. Надајмо се да јесте, јер ће бити жестоко. ”

Ипак ситуација још није јасна, и питање је да ли ће маса коју воде емоције заиста знати да препозна ову игру и увиди праве кривце, и ми се надамо да хоће, док не буде касно!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПОЧЕЛА ЈЕ ОПАСНА ИГРА ЗАПАДА: Кривца за смрт Пригожина и Уткина НЕ ТРЕБА ТРАЖИТИ У КРЕМЉУ, већ међу онима који су остали без нафте, хране и уранијума!

  1. У суштини јасно је да нико из РФ није организовао ликвидацију Пригожина из више разлога. О томе је јуче Сергеј Пересљагин веома прецизно говорио на свом јутуб каналу СОЦИОСОФТ.ТВ. Аргументација му је разложна и убедљива. Једно друго корисно и аргументовано размишљање је на јутуб подкасту Скривени смисао канала “Скрытые смыслы” .
    Друга је ствар што се неки свесно а неки и несвесно пецају на западну пропаганду дехуманизације Русије.
    Добро сте прочитали. Тврђење да је званична Русија наредила убиство Пригожина је покушај дехуманизације званичне Русије и проглашавања Русије као одметнуте државе а државно руководство Русије се представља као дивља звер а зна се како се са опасним дивљим зверима поступа. То је стара тактика англосаксонаца где прво неког ко им из било ког разлога смета дехуманизују а онда га као дивљу звер ликвидирају и заузму његово станиште.
    Па и рат у Украјини је покушај дехуманизације Словена, не само Руса већ и Украјинаца, Белоруса, Пољака, … јер планирају да словенске народе истребе као дивље звери и да њихову територију настане питомим народима који би им били послуга. Ако мислите да тих народа нема само погледајте мигранте у Немачкој које је довела Меркелова. Све се то спрема систематски више од једне деценије.
    Зар мислите да су неки медијски извештаји о разним злочинима у Украјини случајни. Неки извештаји су доказано измишљени али то ништа не мења у медијској слици на Западу.
    Мислим да Русија још не схвата подлу стратегију Запада. Нацисти које је створио Запад су у суштини у функцији дехуманизације Украјинаца као словенског народа а по логици да ивер не пада далеко од кладе оно што важи за једно словенско племе важи и за друга сродна племена.
    То су покушали и на Балкану дехуманизацијом Срба али нису у потпуности успели па спремају нешто поново. У суштини притисак на преостала словенска племена да се сагласе са дехуманизованом визијом Русије и Украјине је у суштини захтев за самоубиством словена јер ће у циљу доказивања да нисмо дехуманизовани тражити да изгинемо сви до последњег у уништавању ониох које су они (англосаси) прогласили за дивље звери. Код тих ликова нема милости.
    У суштини англосаси су својим поступцима себе потпуно дехуманизовали и оно што су желели другима може њима да се деси и то пре него што очекују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *