ЕРВИН БОГ И БАТИНА: Тражиће од Јакова, Спајића и Алексе да признају „геноцид“ у Шеховићима!

0

ЕРВИН БОГ И БАТИНА: Тражиће од Јакова, Спајића и Алексе да признају „геноцид“ у Шеховићима!

Лидер Бошачке странке, Ервин Ибрахимовић, ће тражити да се предсједник ЦГ Јаков Милатовић, мандатар Милојко Спајић и предсједник ДЦГ Алекса Бечић прије гласања о Влади јасно одреде према наводном геноциду у Томашеву 1924. године.

Недавно је у сврху обиљежавања тога догађаја формиран одбор, састављен углавном од функционера Бошњачке странке. Ово питање је од посебног значаја за читаву бошњачку заједницу а један од главних људи за обиљежавање ,,геноцида” је реис Рифат Фејзић.

Прочитајте још:  У Црној Гори покренут цунами грабежа црквене имовине по турском моделу
Ово је очигледно преломно питање за БС и одредиће њихов однос према влади ЦГ. То је један од разлога зашто не желе да ЗБЦГ буде у влади и Ибрахимовић ће прије формирања Владе тражити од Јакова Милатовића, мандатара Спајића, Владана Јоковића и Алексе Бечића да буду чланови тога одбора и учествују у подизању спомен обиљежја или џамије у Томашеву наредне године.

БС ово питање ставља у врх приоритета, јер мисле да је ситуација зрела да се овај дио прошлости Црне Горе, а поготово Вранешке долине освијетли у контексту најновијих “доказа” које је припремио први бошњачки историчар Шербо Растодер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Биће веома интересантно како це на ове захтјеве БС, од којих зависи Влада, одговорити политичари који долазе из већинског православног народа.

БС је, иначе, била против тога да Његошев дан рођења буде Дан културе у Црнпј Гори, јер 2027. године желе да обиљеже 320 година од тзв. геноцида, познатог као ,,истрага потурица”, и то на Цетињу гдје би поставили слично спомен обиљежје или џамију. 

Српска24.ме/Барски портал

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *