Кијево-Печерска лавра затворена за студенте и наставнике КДАиС-а

0
Кијева, упц

Кијевско Печерска лавра

Кијево-Печерска лавра затворена за студенте и наставнике КДАиС-а.

Прочитајте још:  Укронацисти дигли у ваздух цркву и побегли
Министарство културе и информационе политике Украјине затворило је Кијево-Печерску лавру за студенте и наставнике Кијевске богословске академије и богословије (КДАиС), који се налазе на територији манастира. Ово саопштава информативно-просветно одељење УПЦ позивајући се на образовну установу. 

„Министарство културе је упутило писма Кијевској богословској академији и Богословији у којој се обавештава да су наставници, ученици и запослени у Кијевским богословским школама дефинисани као посетиоци Лавре, те им је због тога онемогућен приступ територији манастира и манастира. Зграде Академије“, саопштило је информативно-просветно одељење УПЦ.

Од једностраног раскида уговора између резервата и манастира, ректор КДАиС, архиепископ Белогородски Силвестар, више пута се обраћао разним државним институцијама са захтевом да спрече затварање кијевских богословских школа и, као резултат тога, укидање њиховог постојања. 

Почетком августа резерват је одлучио да затвори територију Доње лавре за посетиоце. Факултету, студентима и особљу забрањен је приступ зградама академије од 17. августа. У писму одговора вршиоца дужности начелника Министарства културе Ростислава Карандајева наводи се да се студенти и особље КДАиС-а третирају као посетиоци. 

Руководство образовне установе упутило је писмо са законским образложењем о незаконитости оваквих радњи и позвало на несметан приступ школским зградама. Министарство је одговорило да је његов став остао непромењен. 

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *