Лукашенко: Путин је саветовао Пригожина да се чува, јер му прети покушај атентата

0
пригожина

Лукашенко и Путин (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је упозорио шефа паравојне групе “Вагнер” Јевгенија Пригожина да му прети покушај убиства.

ПРАТИТЕ НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ СА НАЈНОВИЈИМ ИНФОРМАЦИЈАМА ИЗ ЗЕМЉЕ И СВЕТА

– Последњи пут када смо летели у Емирате, добио сам веома озбиљне информације о покушају убиства Јевгенија Пригожина. У року од два сата пронашли су руског амбасадора у Емиратима и позвали су га код мене – рекао је Лукашенко, преноси агенција Белта.

Како каже, амбасадору Русије је пренео шифровану поруку коју је послао у Кремљ Владимиру Путину и шефу ФСБ Александру Бортникову “о покушају атентата на Пригожина”.

Додао је да му је, након неког времена, шеф “Вагнера” потврдио да га је председник Русије упозорио на предстојећи покушај атентата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лукашенко је истакао да је белоруска страна, на својој територији, испунила све што је обећала “Вагнеру” и “више од тога”.

– Јуче их је, по мом налогу, контактирао КГБ, а од мене су добили само једну поруку: Испунићемо све што смо се договорили Пригожин и ја – навео је белоруски председник.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *