КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАО ПОСЛЕДЊИ СУСРЕТ ПУТИНА И ПРИГОЖИНА: Вођа Вагнера киптао од беса после разговора

2

После пријема сви су се у Санкт Петербургу заједно враћали истим авионом у коме је Пригожин погинуо. Како су приметили чланови посаде, после састанка са Путином шефом плаћеника је био ван себе од беса

На Телеграм каналу ВЧК-ОГПУ изворни извор је изнео сведочење о последњем познатом састанку Јевгеније Пригожина и руског председника Владимира Путина.

Састанак се наводно десио неколико дана након неуспеле Вагнерове побуне. Како се наводи, приватни авион компаније МНТ Аеро је преузео бившег шефа Вагнера у Белорусији, који је најпре слетео у Санкт Петербургу, да би пет дана касније, 29. јуна, Пригожин стигао у Москву.

Пре сусрета са Путином, Пригожин је лете сам и био у одличном расположењу: слушао је музику, шалио се са посадом. Команданти Вагнер су на почетку код Путина ишли редовним летовима и аутомобилима.

Беснео је, грдећи све своје пратиоце. Цео сат лета није престајао да прича и викао је повишеним гласом, наводи ВЧК-ОГПУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Јевгениј Пригожин погинуо је у паду авиона у средину, али датум сахране још није одређен. Тело још није предато породици тако да руски обичај о сахрањивању тела три дана после смрти сигурно неће бити испоштован.

Поставља се и питање где ће вођа Вагнера бити и сахрањен.

С обзиром на титуту Хероја Русије, Пригожин има право на место у главној војној некрополи земље – „Пантеону бранилаца отаџбине“ у Митишчију, у Московској области, која је отворена 2013. године.

Подсећамо, Јевгениј Пригожин погинуо је, заједно са још деветоро људи, у паду авиона у области Твер у Русији, а околности још нису познате.

Прочитајте још:  Врховни суд САД данас разматра обавезну вакцинацију против коронавируса

Курир

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАО ПОСЛЕДЊИ СУСРЕТ ПУТИНА И ПРИГОЖИНА: Вођа Вагнера киптао од беса после разговора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *