Пригожин идентификован као жртва авионске несреће у Русији

0
пригожин

Јевгениј Пригожин. (Фото: ria.ru)

Тело власника приватне војске “Вагнер” Јевгенија Пригожина идентификовано је међу погинулима у паду авиона у руској Тверској области, јављају руски медији.

Истражни комитет Руске Федерације саопштио је да је утврђен идентитет свих десет особа које су погинуле у паду авиона 23. августа и да њихов идентитет одговара списку наведеном у списку путника, преноси РИА Новости.

У оквиру истраге о паду авиона у Тверској области завршена су молекуларно-генетичка испитивања. На основу њихових резултата утврђен је идентитет свих десет погинулих, они одговарају списку наведеном у летачком листу, наводи се у саопштењу.

Авион “ембраер” који је летео из Москве за Санкт Петербург срушио се у среду увече у Тверском региону, а на списку путника налазио се и вођа “Вагнера” Јевгениј Пригожин. Погинуло је свих десет особа које су се налазиле у авиону.

Пригожин (62) је предводио побуну против руског војног врха 23. и 24. јуна, а одмах по сазнању о паду авиона на Западу су се појавиле спекулације о могућим мотивима лидера Русије да са сцене уклони шефа највеће плаћеничке формације у тој земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кремљ је на такве оптужбе жестоко реаговао, називајући западне верзије смрти оснивача “Вагнера” апсолутним лажима, док је руски председник Владимир Путин описао шефа “Вагнера” као талентовану особу, која је у животу правила озбиљне грешке.

“Дуго сам познавао Пригожина, још од почетка деведесетих. Био је човек компликоване судбине, и током живота је правио озбиљне грешке… Био је талентована особа и бизнисмен”, рекао је Путин.

Агенције

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *