Руска војска гађала аеродром у Кијевској области

0
русија

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

Руска војска је извела ракетни напад на аеродром у Кијевској области, сви назначени објекти су погођени, саопштило је Министарство одбране Русије.

У купјанском правцу одбијено је 11 противничких напада, украјинске снаге изгубиле су до 120 војника, док је у Запорошкој области, у правцу Работина и Успеновке одбијено пет напада и ликвидирано до 200 украјинских војника и уништено 13 јединица технике.

Војна групација „Југ“ је у доњецком правцу одбила два украјинска напада и уништила 12 јединица технике.Губици украјинских снага у том правцу су до 240 људи.

Odbačene prijave lažnih Laura: Disciplinski tužilac odbacio prijave protiv glavnog državnog tužioca Stefanovića

Групација војске „Центар“ одбила је три противничка напада у краснолиманском правцу, ликвидиравши више од 80 противничких војника и уништивши шест јединица технике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У јужнодоњецком правцу ликвидирано је 130 украјинских војника.

У Дњепропетровској области уништено је складиште муниције 47. механизоване бригаде украјинске армије.

Руски ПВО системи оборили су у протекла 24 сата два украјинска јуришна авиона Су-25, 30 беспилотних летелица и девет пројектила из ракетних система „хајмарс“, док је у Запорошкој области оборен украјински војни хеликоптер Ми-8. На подручју Запорожја уништена је украјинска радарска станица за откривање ваздушних циљева, навођење ловачке авијације и ракетних комплекса П-37.

Sputnjik

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *