У Великој Британији штрајкује 20.000 железничара

0
британију

Лондон (Фото: Пиксибај)

У Великој Британији штрајкује 20.000 железничара.

 Током викенда, становници Велике Британије су се суочили са потешкоћама у кретању по земљи због чињенице да је око 20 хиљада железничара ступило у штрајк. То преноси Би-Би-Си.

Прочитајте још:  Напад на Јаворов, НАТО полигон за обучавање укронациста
Ово је 24. штрајк саобраћајних радника од прошлог лета. У актуелној акцији учествују запослени 14 железничара.

Због протеста у већем делу земље смањен је ред вожње возова. Око половине редовних летова саобраћало је у суботу. Возови су полазили касније него обично и завршавали раније. У неким крајевима уопште нису ходали током целог дана.

Штрајкови ће се наставити док се не постигне нови договор о платама запослених, наводи се у саопштењу британских синдиката. Истовремено, Министарство саобраћаја Велике Британије саопштило је да су представницима синдикалних организација представљени разни предлози за плате, али да их нису задовољили.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очекује се да ће следећи штрајк бити одржан 2. септембра. Поред новог споразума о платама, синдикати ће захтевати заустављање масовних отпуштања радних места као последица затварања стотина продајних места широм земље.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *