Курти: Хитна имплементација договора о де факто признању, после ће бити касно

0
косова , приштине

Србија и “Косово” морају да постигну договор о поправљању односа пре него што њихови савезници постану заокупљени изборима у САД и Европској унији, рекао је вођа шиптарских терориста Аљбин Курти, преноси “Блумберг”.

“Постоји журба да се спроведе споразум и нормализују односи ‘Косова’ и Србије, усредсређени на узајамно де факто признање, најкасније до пролећа следеће године”, рекао је Курти.

Портал подсећа да су се у марту, под покровитељством посредника САД и ЕУ, Приштина и Београд договорили о путу ка нормализацији односа, што, како се наводи, морају да ураде да би напредовали ка чланству у ЕУ.

Али напредак је изостао, а ситуација се заоштрила због уласка албанских градоначелника у општине на северу КиМ, након избора које су Срби бојкотовали.

Papa pozvao mlade Ruse da ne zaborave da su potomci ruskih careva koji su stvarali VELIKU RUSIJU

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Због пркоса западним савезницима, који су тражили од Куртија да се уздржи од постављања својих градоначелника, ЕУ је “Косову” увела казнене мере које се односе на економију и војну сарадњу са Западом.

“Мере нам наносе штету у смислу финансијске и материјалне подршке фондовима и грантовима и зајмовима које добијамо од ЕУ”, рекао је Курти.

И даље наизглед огорчен, он је истакао да и ЕУ и САД жеће да помогну и подрже “Косово”, али да такође желе да отргну Србију од руског утицаја.

„Najbolji dokaz tehničke nezavisnosti Rusije“: Prvi let superdžeta S1-100 s ruskim komponentama

Курти је поновио спремност за расписивање нових избора на северу, а међународни посредници су поручили да ће покушати да осигурају да избори овај пут не буду бојкотовани.

Прочитајте још:  „Горе него у затвору“: мајка Рускиња којој је одузето старатељство у Барселони показала у каквим условима држе њене ћерке

Према његовим речима, једини начин да се иде напред је враћање Охридском споразуму који су обе стране подржале у марту.

“Споразум је и даље на столу”, рекао је овај терориста.

РТ / Васељенска

ЗА СРЕЋУ ЈЕ ПОНЕКАД ПОТРЕБНО МАЛО, А ШТА ЈЕ ТО МАЛО ЧИТАЈТЕ ОВДЕ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *