Звали десницу на протесте, они одбили, па саопштили: без деснице у организацији протеста „Србија против насиља”

1

(фото:Ало)

На састанку опозиције која организује протесте „Србија против насиља” одлучено је да представници деснице неће учествовати у организацији протеста, те се за сада не види потреба да се прошири број организација које организују протесте.

Како је рекао Срђан Миливојевић из Демократске странке, која учествује у протестима као технички организатор, представници опозиције констатовали су на састанку да је десница остала при свом ставу да не учествује у организацији протеста.

Лајчак с Куртијем о новом састанку у оквиру дијалога

„Ми смо на састанку организационог одбора донели одлуку да се они за сада не укључују у организацију. Они су били позвани да учествују од првог протеста, али су се определили да политички делују кроз парламент. Сами су се определили, не видимо простор да се нешто промени. Десница се сама одлучила да не учествује, дали су потписе за седницу Скупштине и желели су само да раде у парламенту.

Хвала им на тој подршци, али одбили су учествују у организацији”, рекао је Миливојевић и додао: „ Констатовали смо данас поново да десница од почетка протеста не учествује у организацији. Да нису желели да се укључе у организацију протеста и ту нема никаквих промена. Определили су се да делују парламенту, они су донели одлуку да се не укључе, не ми. Не видимо за сада потребу да проширујемо формат који организује протест”, поручио је Миливојевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, посланик Народне странкe Стефан Јовановић рекао је да на протесте треба позвати Нови ДСС, Заветнике, Двери, ЂБ и СРЦЕ.

Аналитичари: Састанак Вучић – Харченко опозициони медији искористили…

Прочитајте још:  Српска листа најавила протесте

Што се тиче Народне странке, он је поновио да ће се инсистирати на испуњењу свих захтева који су формулисани на почетку протеста.

„То се односи на борбу против насиља и на регулисању медијске сфере, зато што се са доста медија промовише насиље. Што се тиче организације протеста, како бисмо мотивисали људе да изађу на улице, и како бисмо додатно притисли власт, мислимо да је потребно проширити фронт политичких организација. То значи да треба позвати у овај наш заједнички фронт и остале политичке парламентарне поилитичке организације као што су Нови ДСС, Заветници, Двери, али и позвати и ванпарламентарне организације које су споремне да помогну у остваривању циљева, као што је Србија Центар, СДС или Доста је било”, рекао је Јовановић.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Звали десницу на протесте, они одбили, па саопштили: без деснице у организацији протеста „Србија против насиља”

  1. AKO NIJE OVAKO, ONDA JE ONAKO KAKO KAŽE ON?

    Inspektori MUP-a Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni su sa svojih funkcija i prebačeni na druge, izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Oni su otkrili slučaj „Jovanjica“ gde se proizvodilo najviše marihuane u Evropi, kažu poznavaoci, a da su tu umešani tetkin zet, keramičar, rođaci vođe i mnogih visoko kotiranih kadrova, a samo je uhapšen vlasnik poljoprivrednog dobra i niko više. A zašto da hapse nevine, jer se strogo poštuje zakon, a koji i čiji, jedino oni koji su radili protiv droge su smenjeni, to su naravno zaslužili da otkriju ne poštovanje zakona i korišćenje droga (marihuana) po propisima kojih propisali nadležni. Koja dobrota za zemlju, neverovatno, a sada smenjuju ljude koji su radili po zakonu i nalogu nekih od optuženih, a nisu znali koji su interesi nalogodavaca. Pošteno odradili posao i oterani kao najveći neprijatelji zaštitnika odgajivača marihuane. To je opšti interes države(?) i izvršiteljima sledi nagrada, pare ili unapređenje u službi, a boraca protiv uzgajanja droge ko ih šiša (j*be?) kada ne znaju da procene interes nadležnih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *