Захарова: Размотрићемо захтев о сарадњи БиХ са БРИКС-ом, ако стигне

1
захарова

www.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Захарова: Размотрићемо захтев о сарадњи БиХ са БРИКС-ом, ако стигне.

Захтеви из БиХ о успостављању сарадњи са БРИКС-ом, уколико их буде било, обавезно ће бити узети у обзир, рекла је портпарол Министарстава спољних послова Русије Марија Захарова.

Захарова је додала да до сада није било таквих захтева, те да сходно томе нема никаквих званичних контаката и преговора о томе.

“Ако такви захтеви буду примљени, они ће обавезно бити узети у обзир” – рекла је Захарова поводом најаве председника Рпублике Српске Милорада Додика да ће представници институција из Српске упутити органима БиХ предлог да се размотри иницијатива о приступању БиХ БРИКС-у.

Прочитајте још:  "Теткино злато" ужива на глисеру: Вулин стигао у Будву (фото)
Она је истакла да активни и конструктивни допринос Републике Српске формирању вишевекторске и уравнотежене спољне политике БиХ, која одговара интересима свих државотворних народа те земље и која је у складу са уставним принципима, Русија сматра као природни и неотуђиви елемент дејтонске архитектуре БиХ, пренео је Спутњик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Посебно је ово важно у условима када су у Сарајеву, под притиском западних сила, све чешћи случајеви кршења темељног постулата да међуетнички консензус око спољнополитичких питања нема алтернативу” – рекла је Захарова.

Прочитајте још:  Захарова: Јутјуб себи потписао пресуду
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је раније да БиХ треба да поднесе захтев за чланство у БРИКС и најавио да ће представници институција из Српске наредних дана послати предлог да се размотри таква иницијатива.

Додик је навео да ЕУ има алтернативу, те да сматра да БиХ, с обзиром на то да се из Брисела испостављају увек нови и нејасни услови за пријем у ЕУ, треба да поднесе захтев за чланство у БРИКС.

“Верујем да би била примљена пре него у ЕУ” – написао је Додик раније на друштвеној мрежи Икс.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захарова: Размотрићемо захтев о сарадњи БиХ са БРИКС-ом, ако стигне

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *