Циркус у секти ЦПЦ: Мираш забранио Борису Бојовићу и другим “свештеницима” чинодејствовање

2

Викарном епископу Борису Бојовићу и другим свештеницима који су учествовали у јуче одржаном Општецрногорском збору одржаном на Цетињу, привремено су укинута свештеничка права, саопштио је распоп Мираш Дедеић, митрополит такозване ЦПЦ.

Мираш је рекао да је та одлука донесена на основу апостолских канона.

То је реакција на јуче одржани Општецрногорски збор на Дворском тргу на Цетињу када су окупљени за поглавара самопроглашене Црногорске православне цркве (ЦПЦ) изабрали епископа Бориса Бојовића.

Актуелни поглавар такозване ЦПЦ Мираш јуче је оцијенио да је тај збор пропали политички митинг, као и да представља гажење Устава ЦПЦ, те да су одлуке које су донијете правно ништавне.

Viši cenzus, ozbiljniji parlament

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Обманути свештеници ЦПЦ који су 3. 9. 2023. године учествовали у неканонском, незаконитом и антиуставном проглашењу викарног епископа Бориса Бојовића за митрополита Црногорске православне цркве одрекли су послушност законитој јерархији ЦПЦ. По апостолском канону 31; гангријском 6; антиохијском помјесном Сабору правило 5; картагинском помјесном Сабору правило 10-11; Исти су направили и друге грешке и гријехе и у Цркви недозвољене радње, због чега им се, на основу апостолских канона 5 и 59; канону 20 IV Вас. Сабора, канону 3 Трулског канону 14 Сардинијског и канонима 19 и 133 Картагинског изриче привремена забрана свештенодејствовања до коначне одлуке на наредној сједници Светог Синода ЦПЦ“, истакао је Дедеић.

Према његовим ријечима, свештеник под оваквом забраном је свештеник само по имену, али без икаквих свештеничких права, што је нормирано канонским правилима наведених сабора.

„Све изречене мјере привремене забране односе се и на викарног епископа Бориса Бојовића“, закључио је он.

Прочитајте још:  Под надзором Клауса Шваба: потписана коначна декларација Г20

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Циркус у секти ЦПЦ: Мираш забранио Борису Бојовићу и другим “свештеницима” чинодејствовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *