Каме-хаме талас за Бојовића: Мираш бацио „мађију“ на мангупе у својим редовима и одузео им право да се прерушавају у свештенике!

0

Каме-хаме талас за Бојовића: Мираш бацио „мађију“ на мангупе у својим редовима и одузео им право да се прерушавају у свештенике!

Када је лице које се прерушава у свештеника, Борис Бојовић, са пуно ентузијазма сазвао ону необичну реинкарнацију од Општецрногорског збора, као традиционалног израза непосредне демократије у Црној Гори, није ни слутио да ће архиотац црногорских расколника Мираш Дедеић показати изузетну жилавост.

Прочитајте још:  Влада Црне Горе почиње преговоре са „црквом“ распопа Мираша око темељног уговора
Борису и његовој дружини Мираш је „привремено укинуо свештеничка права“ и окрактерисао свецетињско сабрање као пропали политички митинг и „гажење Устава ЦПЦ“.

“Обманути свештеници ЦПЦ који су 03. 09. 2023. године учествовали у неканонском, незаконитом и антиуставном проглашењу викарног епископа Бориса Бојовића за митрополита Црногорске православне цркве одрекли послушност су законитој јерархији ЦПЦ. По апостолском канону 31; гангријском 6; антиохијском помјесном Сабору правило 5; картагинском помјесном Сабору правило 10-11; Исти су направили и друге грешке и гријехе и у Цркви недозвољене радње, због чега им се, на основу апостолских канона 5 и 59; канону 20 ИВ Вас. Сабора, канону 3 Трулског канону 14 Сардинијског и канонима 19 и 133 Картагинског изриче привремена забрана свештенодејствовања до коначне одлуке на наредној сједници Светог Синода ЦПЦ”, истакао је Мираш и поручио, након свих ових канона које је побројао да је „свештеник под оваквом забраном свештеник само по имену, али без икаквих свештеничких права, што је нормирано канонским правилима наведених сабора“.

Дефинитивно, настало је право смутно вријеме међу црногорским расколницима које је до те мјере збунило све, да чак ни Дарко Шуковић нема став.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *