Османијева отишла у Тирану да промовише „Велику Албанију“: То је у интересу целог региона!

0
вјоса

вјоса

Османијева отишла у Тирану да промовише „Велику Албанију“: То је у интересу целог региона!

Прочитајте још:  Линглонг: Нису обустављени радови на фабрици у Зрењанину, нити ће бити обустављени, потребно је ангажовати нове извођаче
Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи је на заједничкој конференцији за новинаре са председником Албаније Бајрамом Бегајем рекла да је главна тема њене посете напор да се уједине спољна политика Тиране и Приштине, као и да се постигну заједнички циљеви, јавља „Албанијан пост“.

„Јачање континуиране координације у спољној политици је од користи и у интересу не само наших земаља, већ и региона и шире. Стога је кључна реч моје посете координација за јединствену спољнополитичку стратегију и деловање“, поручила је Османијева.

Она је поново затражила подршку Албаније, али и Сједињених Америчких Држава и Европске уније, посебно у вези са дијалогом Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, и у управљању кризом на северу Косова и Метохије, које је већински насељен Србима.

„Све док државна политика Србије стално доводи у питање територијални интегритет ‘Косова’ и редовно се упушта у институционалну агресију на ‘Косово’, биће нам потребна подршка Албаније, као и евроатлантских савезника и партнера“, рекла је она, додајући да је координација са пријатељима и савезницима предуслов њиховог успјеха било где и било када.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Између осталог, Османијева је рекла да је обавеза две албанске државе да раде на унапређењу права Албанаца у региону, посебно оних у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу, не заборављајући координацију са међународном заједницом.

„Дужност сваког од нас је да националне интересе ставимо на прво место, да координишемо на дневном нивоу, да говоримо јединственим гласом. Ако икада будемо имали неке разлике у стратегији, онда морамо да седнемо и да их превазиђемо као породица, јер ми смо породица“, навела је Османијева.

Борба.ме/РТ Балкан

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *