Петковић: Курти жели да буде ратни лидер и да нас блицкригом против риболоваца увуче у сукоб са НАТО

0
петковић

Петар Петковић – некада против велеиздајничког Бриселског споразума, данас његов најјачи заговорник, због тога је и протеран из Зубиног Потока од народа као велеиздајник.

Петковић: Курти жели да буде ратни лидер и да нас блицкригом против риболоваца увуче у сукоб са НАТО.

Аљбин Курти жели да постане балкански ратни лидер, а Приштина свакодневним демонстрацијама силе, кршењем људских права Срба, па сад и блицкригом против риболоваца на Газиводама, жели да увуче Србију у сукобе са НАТО, али се ником, осим њему и Вљоси Османи, не ратује, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.
Прочитајте још:  Србина на Бистричком мосту киднаповали, а не привели; Курти нам се свети
Петковић је то саопштио поводом, како је навео, „покушаја Вљосе Османи да прикаже Србију као дестабилишући фактор на Западном Балкану“, али и због последњих провокација Приштине.
„Јалови су и провидни покушаји Вљосе Османи да прављењем неумесних и вештачких паралела између нашег региона и ситуације у Украјини прикаже Србију као дестабилишући фактор на Западном Балкану, јер одговорна и миротворачка политика Београда је управо најснажнија препрека остваривању пироманских амбиција Аљбина Куртија“, наводи Петковић.
Прочитајте још:  РИК доделио посланичке мандате будућим посланицима Скупштине Србије
Јасно је да Курти жели да постане балкански ратни лидер, како би најзад могао да обуче маслинасту униформу, уместо које је у време оружаних сукоба на Косову и Метохији носио затворски комплет, додаје директор Канцеларије за КиМ.
„Али нико не жели да саучествује у његовим плановима да дестабилизује регион, нити жели да помогне да се његови дечачки ратнички и великоалбански снови остваре“, каже Петковић.
Прочитајте још:  Освјежило: Српски оператер у Црној Гори искључио руске ТВ канале по налогу Дритана
Према његовим речима, Србија сваким својим чином, како на унутрашњем тако и на међународном плану, грчевито настоји да мирним средствима предупреди и неутралише потенцијално погубне последице Куртијеве политике распиривања мржње и сукоба на Западном Балкану, и то је свима очигледно.
„Приштина свакодневним демонстрацијама силе, кршењем људских права Срба, узурпацијом земљишта и зграда на северу Косова и Метохије, па сад и блицкригом против риболоваца на Газиводама, жели да увуче Србију у сукобе са НАТО, али данас се никоме, осим Куртију и Вљоси Османи, не ратује, и зато сваки хистерични покушај да се Србија оцрни неминовно ће се вратити као политички бумеранг ратним хушкачима из Приштине“, подвлачи Петковић.
Уместо што непрестано саботирају процес нормализације односа, између осталог и несувислим клеветничким нападима на Београд, политички екстремисти из Приштине би коначно морали да се упитају какво добро албанском народу на Косову и Метохији доноси стално подгревање ратне атмосфере и какве ће социјалне и економске последице због тога осећати обични људи који само желе да у миру граде лични и колективни просперитет, закључује се у Петковићевом саопштењу.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=Zxw5Xi-UiSE&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *