Враћена ћирилична табла на зграду Уставног суда Црне Горе

1

Враћена ћирилична табла на зграду Уставног суда Црне Горе.

Српски национални савет Црне Горе данас је на улазу зграде Уставног суда Црне Горе у центру Подгорице, на раније одређеном месту, поставио таблу на ћириличном писму са називом те институције.

Председник Српског националног савјета Момчило Вуксановић након постављања табле рекао је да Савјет позива и захтева да и све друге државне институције Црне Горе поступе у складу са Уставом гарантованим нормама равноправности ћириличног и латиничног писма и истакну своје називе и на ћириличном писму у складу са предвиђеном регулативом.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНИ ВИДЕО: ЂУКАНОВИЋ И ЧАНАК У ПРОВОДУ
Он је додао да ће, уколико се државне институције не одазову позиву Српског националног савета да равноправно третирају ћирилично и латинично писмо, као што је то био случај са Уставним судом, “Савјет бити принуђен да равноправност ћириличног и латиничног писма постигне самоиницијативним постављањем табли на институцијама Црне Горе на којима их у овом тренутку нема”.

Вуксановић је најавио да ће то бити приоритетна активност Српског националног савјета Црне Горе све док се не постигне потпуна равноправност ћириличног и латиничног писма или не дође до промене Устава Црне Горе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Враћена ћирилична табла на зграду Уставног суда Црне Горе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *