Француски суд одбио Асанжов захтев за азил

0
асанжа

Џулијан Асанж

Француски суд одбио Асанжов захтев за азил.

Прочитајте још:  У СУКОБ СЕ УКЉУЧУЈЕ И ФРАНЦУСКА! Макрон ударио на Ердогана и послао му оштру поруку!
Суд француске општине Кретеј одбио је захтев да се оснивачу Викиликса Џулијану Асанжу дозволи да поднесе захтев за азил у Француској. Сада је и даље у британском затвору.

То преноси АФП.

Чињеница да је Асанж у затвору „не дозвољава изузетак од правила“ у француском закону који захтева „присуство појединачног подносиоца захтева на територији земље или Европске уније“ да би поднео захтев за азил, суд је рекао је .

Прочитајте још:  Још један доказ: Почело је много пре Вухана?
Захтев је упутило удружење Робин дес Лоис, које је оспорило чланове француског законика о уласку на територију републике странцима и о давању права на азил.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је бразилски председник Луиз Инасио  Лула да Силва позвао све да се заузму за Асанжа , који се суочава са екстрадицијом Сједињеним Државама.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж тренутно се налази у затвору са максималним обезбеђењем Белмарш у Великој Британији. Он  се жалио Европском суду за људска права  да оспори његово изручење из Велике Британије у САД, где му прети дуготрајна затворска казна.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *