Ибрахимовић у центру нове афере: Саветница у црногорском министарству ухапшена због трговине људима

0
убити

Man on the chair in Handcuffs. Rear view and Closeup ,Men criminal in handcuffs arrested for crimes. With hands in back,boy prison shackle in the jail violence concept.

Ибрахимовић у центру нове афере: Саветница у црногорском министарству ухапшена због трговине људима.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) привело је Мелиху Дацић због сумње да је организатор криминалне групе за трговину људима.

Иако је прво објављена вест да је она саветница министра Ервина Ибрахимовића, убрзо је та информација демантована. Како је саопштило Министарство капиталних инвестиција, она је запослена у том министарству, али није саветница Ибрахимовића.

У Подгорици је јуче ухапшено више особа, међу којима је и Дацићева, који се сумњиче за трговину људима, а раније данас медији су објавили да је она саветница министра Ибрахимовића, који је и лидер Бошњачке странке.

Из МКИ појашњавају да је она запослена на основу јавног огласа на позицији самосталне саветнице у кабинету Министарства капиталних инвестиција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уз прецизан опис послова које обавља Дацићева, у саопштењу, које преноси портал РТЦГ, наводе да из тога произлази да је више него јасно да она није саветница министра Ибрахимовића и да је, како кажу, тенденциозно и злонамерно пласирана теза да се ради о његовој личној саветници.

Прочитајте још:  Ухапшени посланици опозиције, закон о црквама усвојен
Између осталог кажу и да министар Ибрахимовић нема личне саветнике и да такво место није предвиђено актом о систематизацији.

Додају и да су свесни да “бомбастични” наслови у “овом политички специфичном моменту” подижу тираж и читаност медија, али и да сматрају елементарним да дозволе истражним органима да раде свој посао и утврде све чињенице у овом случају.

Претходно је Зарија Павићевић из покрета “Алетрнатива Црна Гора” објавио да је  новоизабрана саветница министра капиталних инвестиција Ервина Ибрахимовића, Мелиха Дацић, ухапшена је у полицијској акцији против трговине људима.

“Верујемо да ће се госпођа Јелена Недовић огласити, осудити ово, као некада, у ствари неће, нема елемената кршења људских права у овоме, трговина људима је скроз легитимна и као таквој јој на директан начин и она сама даје легитимитет”, написао је Павићевић.

Прочитајте још:  Ухапшен службеник Агенције за националну безбедност Петар Лазовић, издат налог за хапшење службеника Управе полиције Љуба Миловића
Подсећамо да су из покрета “Алтернатива Црна Гора” недавно објавили да, зато што сматрају да Бошњачка странка није прихватљив партнер, мандат који им је поверен на изборима враћају Покрету Европа Сад и позвали посланицу Недовић да учини исто али је она напустила тај покрет и дала подршку Спајићу.

Павићевић је на Фејсбуку објавио решење о именовању Дацићеве у Министарству, које је ступило на снагу 1. марта ове године.

“Поштовани пријатељи, Бошњачка странке на делу”, поручио је Павићевић.

Прочитајте још:  Тужилаштво БиХ: Ухапшено девет бивших припадника војне полиције РС, осумњичених за ратне злочине
Јуче је ухапшено шест особа због сумње да су организовали криминалну групу и починили трговину људима.

Њих шесторо СДТ сумњичи се да су током 2022. и текуће године ангажовали грађевинске раднике из Турске, које нису плаћали за изведене радове, а наводно су их и незаконито држали у колективном смештају и нису им давали ни храну.

Прочитајте још:  KАKВЕ СУ ВЕЗЕ ПРИПАДНИKА ОГРАНА РЕДА СА ЛИЦИМА ИЗ KРОМИНОГЕНЕ СРЕДИНЕ У БОРУ
Подсетимо, Бошњачка странке (БС) Ервина Ибрахимовића прихватила да буде део владе, мандатара Милојка Спајића, након што их је Спајић обавестио да у владу неће позвати коалицију “За будућност Црне Горе” Андрије Мандића и Милана Кнежевића, што је био њихов услов за сарадњу.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *