Зуроф: Степинац не заслужује да буде светац

0

Зуроф: Степинац не заслужује да буде светац.

Алојзије Степинц нипошто због својих поступака не заслужује да буде светац, поручио је директор Центра „Симон Визентал“ у Јерусалиму Ефраим Зуроф.

Као последњи ловац на нацисте, бавио сам се истрагама и изручењима нациста широм света. Јер, сматрам да све злочинце из Другог светског рата треба извести пред лице правде, а управо један такав случај је улазак у траг команданту усташког логора Јасеновац, Динку Шакићу, који се налазио у Аргентини, рекао је Зуроф на предавању које је одржано вечерас на Академији наука и уметности Републике Српске.

Израелски историчар, Зуроф има важну улогу у откривању нациста који су изведени пред суд у претходних неколико деценија, због чега је управо и добио надимак „Последњи ловац на нацисте“.

Прочитајте још:  ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ: Свет је већ признао да је Рачак велика превара
Зуроф, који је одржао предавање под називом „Извитоперивање Холокауста као актуелна претња у посткомунистичкој источној Европи“, изјавио је новинарима да су за тадашње злочине над Јеврејима и другим нацијама у Европи одговорне и друге државе и њихово становништво у источној Европи и широм тог континента, а не само Немачка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је навео да је у теорији могућ нови и нуклеарни Холокауст, који би, на пример, над Израелом извео Иран, што увек треба схватати озбиљно да би се све спречило.

Прочитајте још:  Где је Хил ту је и рат против Србије: Шта смишљају амерички амбасадори са Балкана у Тирани?!
Када је реч о Независној Држави Хрватској и Степинцу, Зуроф је рекао је да он нипошто због својих поступака не заслужује да буде светац.

Александра Стевандић из Јеврејске општине Бањалука рекла је да је на плану културе сећања велика ствар што је Зуроф одржао предавање у граду на Врбасу.

Прочитајте још:  КАНАЛИ ДПС УДБЕ, „ПОБЈЕДА“: Преко крапова до цркве, Београда и Москве!
Предавање коме су присутвовале бројне званице из научног, јавног и културног живота Републике Српске организовали су Јеврејска општина Бањалука и Јеврејски културни центар Бањалука у великој сали Академије наука и уметности Српске.

Зуроф је посебно познат по томе што је ушао у траг команданту усташког логора Јасеновац Динку Шакићу, који се налазио у Аргентини.

Он је аутор годишњака „Статус репорт“ који говори о истрагама и изручењима нациста широм света.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *