Немачка тражи додатне акције како би се обезбедила деескалација на северу Космета

1

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Немачка тражи додатне акције како би се обезбедио напредак у деескалацији ситуације на северу КиМ, саопшила је амбасада те земље у Приштини.

„Немачка амбасада поздравља прве мере које је покренула влада Косова као део процеса деескалације и тражи од власти да одрже овај позитиван моментум. Међутим, потребне су додатне акције које су описане у саопштењу од 3. јуна, да би се обезбедио несметан напредак процеса”, поручено је из немачке амбасаде, а преноси Коха.

У саопштењу на које се позива амбасада, наводи се да Приштина мора да одмах престане са свим полицијским акцијама у близини општинских зграда на северу КиМ.

„Начелници општина морају привремено да обављају своје дужности у објектима који нису у општинским зградама. Требало би што пре расписати ванредне изборе у четири општине и организовати их на потпуно свеобухватан начин. Очекујемо учешће косовских Срба на овим изборима”, наводи се у том саопштењу.

Амбасада Немачке није навела који пројекти су обустављени у оквиру мера уведених против Приштине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Што се тиче неопходних корака за смањење напетости на северу Косова, остаје на снази изјава од 3. јуна 27 земаља ЕУ. С тим у вези, Немачка подржава привремене мере које је ЕУ објавила 14. јуна. Немачка савезна влада је више пута тражила од Косова и Србије да предузму неопходне кораке за деескалацију ситуације и да се брзо поново посвете раду на спровођењу Споразума о нормализацији између Београда и Приштине”, поручено је из амбасаде, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немачка тражи додатне акције како би се обезбедила деескалација на северу Космета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *