Додик: Шмит од следеће седмице неће моћи да уђе у Републику Српску!

0
додик

Додик: Шмит од следеће седмице неће моћи да уђе у Републику Српску!

Такозвани високи представник Кристијан Шмит од следеће седмице неће моћи ући у Републику Српску, рекао је у интервјуу за ФТВ председник РС Милорад Додик.

Прочитајте још:  Вучић и Ђурић у хит стајлингу шетају Њујорком
Додик је истакао да је Шмит дошао да развласти Републику Српску.

„Зато што његови преци 1941. године то нису могли. Шта је Немачка? Имате ситуацију: Немачка одбацује подршку Републици Српској, а банка каже ми не прихватамо одлуке савезне владе и остајемо у том уговору. Ми то нећемо отказати, а ако они буду оспоравали уговор, ми ћемо их тужити. Они знају да ће изгубити“, навео је Додик.

Прочитајте још:  Курти: Нећу дозволити другу српску републику на Косову
Говорећи о страним судијама истакао је да не одустаје од захтева за одлазак страних судија из Уставног суда Босне и Херцеговине, а на формирање вишег суда не пристаје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ви кажете оптуженичка клупа или оптужница тако апстрактно, занемарујете њену суштину. Оптужница је зато што ја нећу да поштујем закон странца који је наметнуо да је кажњиво не поштовати њега. То је суштина БиХ“, поручио је Додик.

Прочитајте још:  ЦРНА ГОРА УДАРИЛА НА ПРАВОСЛАВЉЕ Од војних старешина тражено да уклоне крстове, иконе и бројанице?
Према његовим речима, то је доказ да је БиХ колонија, а није спреман да буде, како каже, део колонијалних поданика.

„Ја мислим да је ово медвеђа услуга самој БиХ. Нико не мора да сумња да ће се пружити снажан отпор једном таквом настојању, да неизабрани странац дође и наметне закон да би штитио себе. И да се то сматра реформом и напретком у БиХ, а да они који бране БиХ сматрају да је то добродошло. Негде постоји апсурд, или сам ја апсурд, или је Шмит апсурд, или су они који бране БиХ апсурд. Ја је не нападам, ја само покушавам да од ње направим успешну договорену заједницу. И не успевам у томе. И постављам себи питање, зашто да будем ту, ако је то неуспешно“,нагласио је Додик за ФТВ.

Бошњачки политичари желе да путем странаца дођу до механизма подређивања Републике Српске неком централистичком моделу које заиста није могуће, сматра Додик.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *