Државна дума је предложила да се забрани објава на енглеском на летовима

0
Државна дума РФ

Државна дума РФ(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Државна дума је предложила да се забрани објава на енглеском на летовима.

Заменик председника Државне думе из Либерално-демократске партије, кандидат за градоначелника Москве Борис Чернишов предложио је да се забрани објава на енглеском на домаћим летовима, уз образложење да дуплирају информације на руском, стварају звучну и визуелну буку.
„С обзиром на спољнополитичку ситуацију и објективно смањење броја страних држављана у Русији, присуство бројних објава на енглеском језику, посебно на домаћим летовима, изгледа неразумљиво, па чак и сувишно. Оне дуплирају информације на руском, стварају звучну и визуелну буку. .. Пре свега треба да размишљамо о погодностима Руса, о популаризацији и очувању руског језика. Упутио сам одговарајући апел савезном министарству саобраћаја“, рекао је Чернишов за РИА Новости.
Политичар је напоменуо да ако особа стигне у страну земљу, треба да „поведе рачуна да има минималне вештине комуникације на локалном језику“.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=Zxw5Xi-UiSE&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *