Како је шифра за Фејсбук завадила опозицију и зашто се Ћута “излоговао” из Зеленовићеве странке?

0
ћута

(фото:Принтскрин)

Како је шифра за Фејсбук завадила опозицију и зашто се Ћута “излоговао” из Зеленовићеве странке?

Странка “Заједно” више није заједно будући да је Александар Јовановић Ћута, њен копредседник и лидер “Еколошког устанка” најавио да подноси оставку на све страначке функције. Ћута ће се, наиме, из Зеленовићеве партије “излоговати” због украдене шифре за Фејсбук.

Отимање Фејсбук странице “Еколошког устанка” била је, наиме, према његовим речима, “кап која је прелила чашу” након што је други копредседник те странке Зеленовић без икаквих консултација ушао у савез са странком СРЦЕ Здравка Поноша, ДС-ом и Румунском партијом.

Јовановић који очигледно није није поштовао савете да лозинке не треба да дели ни са ким, навео је да је Фејсбук страницу његовог покрета преузео бивши члан и народни посланик Ђорђе Микетић коме је поверено да буде такозвани супер-админ.

“Он контролише шифру странице. Њему је пало на памет да отме оно што смо крваво стварали и да онемогући мени и члановима Еколошког устанка да постављамо објаве на сопственој страници. Другим речима, ми смо истерани из своје куће, тако да 80.000 пратилаца ‘Еколошког устанка’ може да гледа објаве искључиво странке ‘Заједно'”, пожалио се Јовановић за “Нова.рс”.

Џабе је каже причао и са Микетићем, па и са колегом Зеленовићем, јер они “сматрају да је то нормално”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“‘Еколошки устанак’ – назив, жиг и лого је по решењу Завода за интелектуалну својину, власништво ‘Еколошког устанка’. Више пута смо тражили да вратимо своју страницу и да нам се омогући да говоримо и постављамо објаве на својој страници, али то до сад није био случај. Због свега овога, дајем оставку на све функције у странци ‘Заједно’, јер ја сам пре свега активиста и не функционишем на тај начин. Сви чланови ‘Еколошког устанка’ излазе из странке ‘Заједно'”, каже Јовановић.

Прочитајте још:  Фејсбук од првог децембра уклања с профила политичка и верска опредељења

Јовановић је подсетио да је “Еколошки устанак настао из покрета “Одбранимо реке Старе планине”, и то “у борби против малих хидроцентрала, против Рио Тинта, на Реви…”

“Само постављам питање – кад кажете ‘Еколошки устанак’, да ли прво помислите на Ђорђа Микетића, Небојшу Зеленовића или Александра Јовановића Ћуту. Све што тражимо је да нам се врати оно што је наше, а Небојши Зеленовићу и страници ‘Заједно’ желим све најбоље у будућем раду. Без обзира шта је било, имамо примарни задатак да сменимо режим Александра Вучића”, рекао је он у изјави за портал “Нова.рс”.

Како би се, опозиција која не може да се договори око шифре за Фејсбук, могла договорити тек око преузимања власти – засад још није познато.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *