Политико: САД данас најављују испоруку граната са осиромашеним уранијумом Украјини

0

Политико: САД данас најављују испоруку граната са осиромашеним уранијумом Украјини.

Администрација америчког председника Џоа Бајдена ће по први пут послати муницију са осиромашеним уранијумом у Украјину у оквиру новог пакета помоћи који ће бити објављен данас, 6. септембра. О томе пише Политико, позивајући се на америчког званичника упознатог са дискусијама.

Прочитајте још:  Руски аналитичар Ирина Дедјухова о масакру у Србији: Ово је повезано са деловањем руског секташа и преваранта Грабовоја
Напомиње се да је одлука донета након вишемесечне расправе о овим гранатама. Велика Британија је претходно послала исту муницију у Украјину за опремање својих тенкова Цхалленгер 2.

 

Према званичнику Министарства одбране који је упознат са плановима, амерички званичници су на крају одлучили да пошаљу муницију, јер се то сматра најефикаснијим начином за наоружавање америчких тенкова Абрамс. Прва серија од 10 тенкова Абрамс стићи ће у Украјину средином септембра, а група украјинских војника завршила је програм обуке за њихову употребу прошлог месеца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Московски суд казнио је Гугл због објављивања видеа Моргенстерна који промовише дрогу
Информација о испоруци оружја са осиромашеним уранијумом уследила је након одлуке Беле куће да Украјини пошаље касетну муницију, која је забрањена у више од 100 земаља због опасности по цивиле од неексплодираних убојних средстава.

 

Ројтерс је први пут известио прошле недеље да ће Сједињене Државе послати оклопну муницију која садржи осиромашени уранијум у Украјину. У јуну је Вол Стрит Журнал известио да Бајденова администрација разматра испоруку чаура са осиромашеним уранијумом.

 

Прочитајте још:  Ово што се дешава сада у Израелу и Палестини јесте припрема за свеопшти рат против Руске Федерације
Међународна коалиција за забрану оружја од уранијума саопштила је да постоји опасност по здравље од гутања или удисања прашине са осиромашеним уранијумом, укључујући рак.

 

У међувремену, амерички државни секретар Ентони Блинкен допутовао је данас у Кијев у посету. Током посете планирани су разговори и састанци са кључним украјинским званичницима, укључујући председника Володимира Зеленског и министра спољних послова Дмитрија Кулебу. Очекује се да ће Блинкен објавити нови пакет помоћи Украјини.-

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *