ТАЈ ПЕТИ СЕПТЕМБАР: Преко Белведера и Зете до агената Русије!

0
миодраг лекић

миодраг лекић(фото:ИН4С)

ТАЈ ПЕТИ СЕПТЕМБАР: Преко Белведера и Зете до агената Русије!

ДПС портали су достојно обиљежили 5. септембар! Обиљежили су модерну монтенегринску револуцију, уписали је у анале црногорске независности, установили медаље, признања и остало ордење и заклели се да издајници неће проћи, да ће бранити ЦГ од страних тајних и јавних агената и да ће прије оставити срце на цетињским улицама него што ће мрским Србима дозволити да освоје Ловћен, врате капелу или нешто чачкају по њиховим тековинама. Дио Црногораца прије неку ноћ на Цетињу у ритму олињале ДПС приче дио своје браће, комшија и осталих сусједа, прогласили су колаборационистима и продавачима стране, наравно вељесрпске, магле и уписали их у своје, такозване белведерске, анале бешћашћа и култне издаје! 

Прочитајте још:  "Ресет" према Швабу ће почети вештачком глађу
Незнавени посматрач који се прије неку ноћ нашао на Цетињу и пратио „Искру у камену“ рекао би да окупљени славе неку славну битку против славног окупатора, одбрану од најезде страних тенкова, авијације и ракетних система! А заправо се слави побуна против устоличења једног вјерског поглавара, против једног вјерског чина, доласка православних владика на православно Цетиње! Слави се блокада једног града, паљење гума на оближњој магистрали од Подгорице и отпор према завојевачу из Србије који је прије двије године на тај пети септембар на Цетиње долетио хеликоптером! Умјесто да се стиде побуне притив једног устоличења, славе га као почетак монтенегринске модерне и куну се да издајници из Подгорице и осталих градова немају шта да траже на Цетињу! 

Нека опросте Белведерци, али њихова „Искра у камену“ била је као борба против невидљивих вјетрењача, а видљивих само у њиховим главама, сновима и подобној литератури. Уколико су им и остале модерне вриједности грађанске и мултипрактик Црне Горе засноване на овим вриједностима имаће велике муке да све то задрже на окупу и да Белведере прославе још који пут! 

Прочитајте још:  Јеретици из црногорске секте: Свети Сава никад није рекао да је православац
У сјенци Белведера, ДПС је протестовао због заставе из времена књаза и краља Николе испред Општине Зета. Иако се та застава налази у цетињском музеју и на списку је заштићених црногорских симбола, ДПС тврди да је то застава друге државе и то оне која је нанијела највише зла Црној Гори! Чуди ме да онда не организују Ловћенске и остале страже испред музеја на Цетињу и сваки дан протестују што се под тим кровом законом штити симбол туђе државе и њених окупаторских навика! 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И као шлаг на Белведерску торту јуче се огласио бивши адмирал бивше домаће војске, прво ЈНА, па црногорске, монтенегринске, НАТО или још које која је пролазила овим брдима и долинама. И каже да руске обавјештајне службе роваре Црном Гором, да нам је безбједносни, посебно тајни, систем избушен агентима из Москве, да прије у Кремљу, него у Подгорици, знају шта су Јаков и Милојко јутрос доручковали. И каже да ће сајбер напади из Москве бити све јачи, да ће се Путин ових дана залетјети авионом пут Голубоваца и да ће можда слетјети у Тиват и да ће на тамошњој риви одржати слет руских шпијуна, подијелиће признања најоданијим, а оне који су највише шпијунирали за Кремљ послаће на једномјесечни одмор у Доњецк или Луганск, а можда и у неку бању на Криму! 

Прочитајте још:  НЕЋЕ МОЋИ: Аутоантифашизам
Прошао је пети септембар и сви су на броју. Како Белведерци и остали Монтенегрини, тако и Срби, Бошњаци и остали. Чак је и данашње јутро исто као јучерашње, кажу да ће и целзијуса бити као јуче и да нам слиједи реприза једног позног љетњег и досадног дана. Све је, дакле, исто, монотоно, депресивно и суморно! Иако је била „Искра у камену“ све је остало на истом мјести у истом растојању. При томе мислим на Белведерце, Монтенегрине, Србе Бошњаке и остале – посебно Русе!

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *