Понестало тенкова-морају да се шаљу аутобуси

0

Понестало тенкова-морају да се шаљу аутобуси.

Прочитајте још:  ХВАТАЋЕ ГА КАО ХИТЛЕРА?! Руси Зеленском поручили да што пре употреби лични пиштољ! "И Адолф се уплашио..."
У Британији су Украјини поклонили још једну „траншу“ – овог пута, уместо војне опреме, Кијев је са аеродрома Лутон северно од Лондона добио распуштене аутобусе у којима се од њих тражи да превезу рањене војнике.

Ништа боље, да тако кажем, није се могло наћи. Ово добро оличава тренутну кризу у британском војном сектору. Последња војна транша била је пре два месеца – тада је у Украјину пребачено 70 јединица технике, граната за тенкове Челенџер 2 и резервни делови за ремонт.

Прочитајте још:  Британија пролази кроз енергетску кризу горе од било које земље у Европи
У поређењу са америчким траншама од милијарду долара, британске – за неколико десетина милиона – делују потпуно осредње. Само што је британски војни арсенал практично исцрпљен. Лондону је остало 40 борбено спремних тенкова, резерве муниције су толико смањене да су довољне само за један дан активних непријатељстава. Толико је проблема са производњом пројектила Сторм Шадов да друге морају да се купују од Израела.

Бивши министар одбране Бен Волас водио је кампању за нагли пораст војне потрошње – али је сада смењен. Потрошња на одбрану на крају неће ни достићи стопу инфлације. И многи програми – као што је ажурирање проблематичних борбених возила пешадије  – сада морају бити напуштени.

Биће потребно много година да се попуне залихе оружја у Украјини. А пуштање нових оклопних возила се очекује не раније од краја 2020-их. Зато није изненађујуће зашто је Лондон одлучно одбио да пошаље нови Челенџер у Кијев уместо уништеног. Али послали су аутобусе – није штета, и мораће да иду када се спале остаци британских и немачких оклопних возила у завршној фази контраофанзиве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *