Руски медији: У Србији огроман прилив иностране радне снаге

0

Руски медији: У Србији огроман прилив иностране радне снаге.

Шта се дешава? Србија бележи брз раст броја страних радника, а подаци за првих шест месеци 2023. достижу скоро читаву цифру из 2022. године, показују званични подаци Националне службе за запошљавање Србије.

Прочитајте још:  Вучић честитао Додику: Можете да рачунате на подршку Србије
Детаљи . Према подацима Завода за запошљавање, прошле године у Србији је посао нашло 35.000 страних радника, а у првим месецима 2023. 30.000, углавном у индустрији, грађевинарству и стручним занатима.

Цитат . „Поред тога, издато је много радних дозвола ИТ стручњацима. Странци се ангажују и као помоћни радници у различитим секторима привреде, услуга, угоститељства и хотелијерства“, рекли су за ЕУРАКТИВ из Националне службе за запошљавање.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Опинион . Милош Турински из платформе за запошљавање Послови инфостуд каже да би овакав тренд могао да створи проблеме домаћој радној снази. Да би се ова ситуација исправила, Србија треба да почне са образовањем и промовише нискоквалификована и трговачка занимања међу децом и њиховим родитељима, додао је он.

Приан.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *