Богдан: Дајте Америку да се измеримо!

0

(Фото: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS)

Капитен Богдан Богдановић поново је био на висини задатка. Са 23 поена био је најефикаснији актер фантастичног полуфинала у ком је Србија преслишала Канаду. Убацио је прекаљени бек Атланте Хокс 23 поена, а после меча је у микс-зони остао без текста. Ипак, једну ствар је врло добро знао и врло јасно и гласно је поручио: „Дајте Америку у финалу“.

Богдан Богдановић емотивно је поднео велики тријумф Србије над Канадом 95:86. Примио је честитке и покушао да се избори са налетом емоција.

„Хвала на честиткама. Не знам шта да кажем, готово, испразнио сам се. Пун сам утисака. Па, не знам шта бих вам рекао. Много сам срећан и задовољан, много смо тренирали. Тренинг се исплатио, некада смо и сумњали у толики тренинг, али драго ми је што смо у финалу. Брукс уме он све да нервира, изванредан играч, драго ми је што смо изашли као победници. Волео бих Америку, да се измеримо. Изгубили смо пар пута од њих, боље је да играмо са њима“, рекао је Богдан.

Богдановић је у изјави за Спортклуб поручио:

„Изванредна једна утакмица за нас. Ако смо против Литваније одиграли најбољу, мислим да је ова била још боља. Пре свега дефанзивно. Ови су много боља офанзивно екипа. Свака част момцима, стварно смо одиграли још једну изванредну утакмицу. Физички изузетно напорна утакмица, трчали су, нападали су нас са свих страна. Вршили смо ту специјалну одбрану на Шају. Свима је дао по 30, мислим да нама није. Свака част свима, свака част Добрићу. Ушао је онако јако са њим у дуел, дао је поене, играо је изванредну одбрану. Алекса је исто гледао два дана како ће да украде лопту Шаију. И украо му је, свака му част”, рекао је Богдан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Реакција Звезде: Ако одлука буде потврђена, АБА лига престаје да постоји

О финалу Мундобаскет је ас Атланте Хокс и капитен Србије рекао.

„Морамо да одиграмо још боље. То је финале, не смемо сад ништа да славимо, морамо спортски и професионално да приступимо томе. Знам да је еуфорија сигурно кад нас и код навијача, то не сме никако нас да поремети, да нешто славимо. Телефони и друштвене мреже, породица, пријатељи, а сутра нови дан опоравка“, рекао је Богдановић.

Уследило је питање новинарке да ли је мама оставила места за још један трофеј?

„Јесте, јесте. Тај већи највећи нек узме екипа“, закључио је капитен Богдан Богдановић.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *