Амерички генерал похвалио Србију што подржава Украјину

0

(фото:Фронтал.рс)

Амерички генерал похвалио Србију што подржава Украјину.

Командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Џон Харис изразио је задовољство посетом Србији, током које је имао прилику да се састане са високим српским званичницима, посети српске јединице на терену и учествује у вежбама.

Прочитајте још:  КРВАВИ ЂУРЂЕВДАН 1991: У Сплиту убијен први војник ЈНА, руља покушала да задави другог
Говорећи о опремању Војске Србије америчким оклопним возилима Хамви (од којих је војска САД наводно одустала), Харис је рекао да се Војска Србије веома брзо модернизује, као и да је током протекле недеље видео доста нове и модерне опреме.

„Постоји размена информација о безбедности у ваздухопловству, размена најбољих пракси медицинског особља, заказана је конференција у Вашингтону ове године. Ова конференција ће бити веома важна јер ће поставити правац за будућност. Наставићемо да јачамо и јачамо наше партнерство“, рекао је амерички генерал, а преноси агенција Тањуг.

На новинарско питање да ли ће потписивање Меморандума о економској сарадњи између Охаја и Привредне коморе Србије бити пример за друге савезне државе САД, Харис је рекао да је оптимиста у погледу будућег партнерства.

Прочитајте још:  Ахмед Шихаб – човек који је, наводно, желео да убије Џорџа Буша
Говорећи о утицају рата у Украјини на ситуацију на Западном Балкану, Харис је рекао да поштује војну неутралност Србије, уз напомену да се Београд придружио резолуцији УН којом се осуђују руске акције и пружа хуманитарну помоћ Кијеву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не можемо да занемаримо рад народа Србије на ублажавању патњи народа Украјине, а знам да су многи Украјинци дошли у Србију да траже уточиште овде“, рекао је Харис.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *