„Сви нешто чекају“: Харков се припрема за најгоре

0
харков

харков

„Сви нешто чекају“: Харков се припрема за најгоре.

Војни новинар, резервни пуковник и борбени ветеран Генадиј Аљехин на свом каналу „Адекватни Харковчанин“ извештава о напетој ситуацији у области руског Харкова, које су привремено окупирале украјинске трупе.

Јуче касно увече, у суботу 9. септембра, избила је кратка битка у Шебекинском градском округу код насеља Новаја Таволжанка и на прилазима граничном прелазу Шебекино; чула се пуцњава и бацање граната. Наша артиљерија је радила, а мале непријатељске диверзантске групе покушале су да се буквално у краткој борби пробију на појединим деловима границе у овој области. Непријатељ се повукао, претрпевши губитке, јавља војни дописник.

Истовремено, током ноћи и јуче гранатирано је неколико области пограничне области Белгорода, углавном се гађало из минобацача и топовске артиљерије, дронови се и даље лансирају, извиђачи проучавају подручје. Руске трупе брзо управљају системима противваздушне одбране и електронске борбе.

Прочитајте још:  Режим Санду: Да ли Молдавији треба диригент?
Занимљива тачка – између Харкова и Белгорода постоје прилично велика насеља, дуж железничке пруге федералног аутопута Москва – Белгород – Харков – Крим, као и рута од Шебекина до Волчанска, у неким од ових насеља, посебно, Руска Лозоваја , козака Лопана, приметно је активно кретање појединих јединица Оружаних снага Украјине и националистичких формација „Кракен“*. Заузимају оближње куће и улице у близини локалних управа, како их тамо зову, заједница. Много је кретања и у регионалном центру Волчанск, који је буквално 7-10 километара од нашег руског Шебекина. Ту се свуда може чути страни говор, кретање опреме и активно копање ровова и утврђења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осећа се, како јављају локални извори, да су ова насеља изумрла – људи готово да нема видљивих, многи су отишли, а они који су остали углавном се окупљају у близини пијаце и продавница. Борбе се настављају у правцу Купјанска. Десна обала реке Оскол – овде се ради озбиљни радови на изградњи бетонских блокова и постављању минских поља.

Прочитајте још:  Русија није поново изабрана у Савет ИЦАО
У ту сврху се, пре свега, довози војна инжењеријска опрема, а за извођење ових инжењерских радова доводе се и комуналци из свих оближњих насеља. Иста ствар се већ примећује у наведеним насељима Руска Лозоваја, Казачја Лопан и регионални центар Волчанск.

Тренутно се чини да сви нешто чекају. Прекосутра је већ датум – у ноћи 11. на 12. септембар наше јединице и подјединице су услед прегруписавања напустиле део територије Харковске области, а управо после 12. септембра гранатирање је Белгородска погранична област није престала.

Већ годину дана на удару је

Прочитајте још:  ШОЈГУ ИЗДАО НОВО НАРЕЂЕЊЕ: Стигао у командни центар борбене групе "Запад"
 погранична област. Сви чекају одлучне и офанзивне акције наших трупа. Наравно, у одбрани се не постиже победа, успех и испуњење постављених задатака, сви чекају офанзиву.

Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *