Белоруска ТВ РТР открива тајне Сорошеве империје

0
сорош

сорош

Белоруска ТВ РТР открива тајне Сорошеве империје.

У августу ове године сазнало се да Фонд за отворено друштво, која припада чувеном русофобу и поборнику либерално-глобалистичких идеја Џорџа Сороша, напушта Европу. Неки су одахнули, други су били опрезни. На крају крајева, идеологија коју је поставио финансијер наставиће да корумпира европско друштво. И не само европски. А његов утицај неће престати престанком рада фондације. Надежда Сас је у вечерњем програму „САСС овлашћен да се изјашњава“ на ТВ каналу РТР-Белорусија открила све нијансе активности у сенци Сорош фондације.

Према речима новинара, мађарске обавештајне службе су на све могуће начине покушавале да спрече стварање ове истраге. И то још једном потврђује чињеницу да у Европи све више постаје норма да се новинарима забрањује да дођу до дна истине. Али то не значи да неће бити објављено.

„Они се боре против нас, супротстављају нам се, плаше нас се “, рекла је Надежда Саас . – Дакле, истина је на нашој страни.

Прочитајте још:  Пандемија корона вируса је већ показала какав је белоруски председник
Тако се данас сваки негативни напад на Џорџа Сороша у Европи сматра антисемитизмом. Он је заиста рођен у јеврејској породици средње класе 1930. године у Будимпешти. Међутим, током Другог светског рата Џорџ Сорош није био на страни жртава, већ на страни џелата. Успео је да побегне захваљујући заступништву једног од тадашњих мађарских званичника, који се заклео да је он његово усвојено кумче. У једном од својих интервјуа, финансијер се присјетио овог тренутка:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Смешно је, али ово ме подсећа на играње на финансијским тржиштима. Да нисам био део тога, мада наравно нисам то лично схватао, био сам само посматрач, али да нисам био ту би се нашао неко други ко би узимао имовину Јеврејима у Мађарској . Ионако би га одузели, а то није зависило од мене. Нисам учествовао у одузимању ове имовине, тако да нисам имао никакву кривицу.

Холандски политичар Марко ван ден Бомград изјавио је:

– Кад кажем нешто о њему, макар и добро, а поготово ако је лоше, кажу ми да сам антисемита. Нисам антисемита, али мислим да у свакој земљи има добрих и лоших људи. Има добрих Немаца и лоших, има добрих Холанђана и лоших Холанђана, исто је и са Јеврејима. Сорош је, по мом мишљењу, лоша особа, има превише утицаја без демократског процеса. Свој утицај купује уз помоћ невладине организације.

Прочитајте још:  Јапан намерава да настави куповину и транспорт руског гаса
Према неким извештајима, сваки пети долар потрошен на активности невладиних организација и институција цивилног друштва у европским земљама био је усмерен из Сорош фондације. Политички аналитичар из Белгије Лионел Баланд сматра га веома опасном особом, пошто Џорџ Сорош утиче на политику и друштво уз помоћ новца и инвестиција:

– Он жели да створи либерално друштво, чији је циљ да уништи све друштвене институције: породицу, државу, народ – све треба мењати. Односно, свако у друштву треба да буде свој на своме, да се руководи само својим интересима и да мисли само о себи. Ово можете видети у другим европским земљама. Људи не чувају своје бракове – сада је много развода. Ово је резултат ове идеологије.

Према експерту, либерализам је прожео све области њиховог живота и уништио све нивое друштва у западној Европи. Лионел Баланд је нагласио:

– Као оружје користе, на пример, мигранте из земаља трећег света. Ово није једна или две особе, већ је ово масовна миграција. Ако живите у граду у западној Европи, можда ћете видети промене. Пре 30 година у овом делу града сви су били локални, а сада их нема, као у Бриселу. Тамо у неким областима нећете више срести ниједног Белгијанца. Ако имате дете, одведете га у локалну школу, а они кажу: не, овде уче само мигранти. Ако пошаљете своје дете у ову школу, оно ће имати проблема. Кажу: иди у другу школу где су Белгијанци. Само она је на другом крају града.

Прочитајте још:  Путин на Црвеном тргу: Правовремена и неопходна акција
Посланик у шведском парламенту Михаел Џексон тврди да Сорош покушава да наметне своје мишљење у различитим земљама, заобилазећи демократски процес.

– Зато га морамо зауставити., рекао је. – Мађарски народ зна да је Сорош лоша особа, а потребни су нам и људи у другим земљама да то знају.

Прочитајте још:  У ШПАНИЈИ СЕ УВОДИ "СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ": Милиони радника могло би имати користи од овог смањења пореза
Према речима Надежде Сас, у самој Мађарској последњих година финансијеру иде лоше. Она је подсетила да је премијер Виктор Орбан, који је на почетку своје каријере и сам добио подршку од Сорошевих структура, деловао као оштар противник милијардера и либералних вредности које је промовисао. Међутим, као одговор на ово, Сорош је одлучио да промени власт на свој уобичајени начин и почео да финансира опозицију.

Тако је Сорош фондација издвојила око 10 милиона долара и затражила од уједињене мађарске опозиције да се супротстави актуелној власти. Члан локалног већа Будимпеште Балаж Сабо је додао:  

– Током парламентарних избора 2022. године, америчка фондација је заједно са мађарским глобалистичким партнерима прикупила велики новац да утиче на исход избора. У Чикагу је формирана невладина организација под називом „У подршку демократији“, а наведено је да су наводно прикупљали новац од мађарских миграната који су живели у САД. Али ово није била истина. Добијали су новац од разних америчких организација и Сорош фондације. На срећу, чим је новац стигао у Мађарску, одмах га је покрала опозиција. Касније су мађарске обавештајне службе спровеле истрагу и доказале све ове чињенице које су у јавности.

Прочитајте још:  Циркус на Цетињу се наставља: Још једна шетња за Украјину најављена за среду
Али политички процеси и подршка илегалној миграцији из Азије и Африке у Европу нису потпуна листа онога у шта је Џорџ Сорош умешан.

– ЛГБТ питање је актуелно на Западу, посебно у последњих 10 година. А Сорош фондација је одиграла огромну улогу у популаризацији ове теме. Створени су лобији у политичким институцијама, медијима, као и културним делима – ТВ серијама, музици. ЛГБТ агенда се учи деци у школама, а то је делом и дело Сорош фондације.

Стручњаци сматрају да је Сорош одавно постао бренд иза којег стоје десетине организација, а финансијер више не управља свим процесима. Већ постоје идеје да би активности његове фондације требало забранити на глобалном нивоу. У међувремену, Белорусија је била прва европска земља која је одлучила да се бори против Сорош фондације. Можда се захваљујући томе догађаји који се могу посматрати у Украјини нису догодили у Белорусији.

Забрана деловања Сорош фондације заправо је постала први корак великих размера који је предузео новоизабрани председник Белорусије Александар Лукашенко да заштити суверенитет државе и традиционалне вредности белоруског друштва, сматра Надежда Сас . – Дозволите ми да истакнем да се то догодило 1997. године, када се, не само у Украјини, већ и у Русији, мало ко усуђивао да полемише са знаменима светског капиталистичког система. И у суседној Украјини, и годинама касније, ставови према Сорошу су дијаметрално супротни. 

СБ БУ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *