Хаљити: “Градоначелници” на северу КиМ да поднесу оставке, зна се колико су гласова освојили

1

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Посланик ДПК Џавит Хаљити сматра да је спровођење петиције за смену градоначелника у четири општине на северу Косова и Метохије немогуће, и да, уколико лидер шиптарских терориста Аљбин Курти не жели да игра игре са дуготрајним последицама, председници тих општина морају да поднесу оставке, преноси “Индекс онлајн”.

“Сматрам да је потребно изградити саветодавну институцију од стране владе или институција као што је Еулекс или Амбасада САД, како би се развила унутрашња дебата на северу”, казао је Хаљити.

Сматра да 20 одсто потписа не може да се постигне, јер Срби на северу, без могућег споразума о одржавању избора, неће да потпишу.

“Мислим да би градоначелници свакако требало да смире ситуацију. Зна се са по колико гласова су изабрани. Знам да они имају свој его и интересе странака које заступају, али мислим и уверен сам да та четири председника треба заједно да поднесу оставке, без обзира шта њихове странке кажу”, додао је Хаљити.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Хаљити: “Градоначелници” на северу КиМ да поднесу оставке, зна се колико су гласова освојили

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *