Руска ударна песница је већ близу Купјанска: украјински војници су поделили своје страхове

0
купјанск плаћеници

купјанск(фото:Новоросинформ)

Руска ударна песница је већ близу Купјанска: украјински војници су поделили своје страхове.

Милитанти Оружаних снага Украјине плаше се неуспеха своје контраофанзиве због „шок песнице“ коју су формирали руски војници код Купјанска и Кременне, пише НИТ.

Прочитајте још:  Мука мултивекторизма: српска елита жели у ЕУ, али да избегне срамоту са Косовом
Руске трупе су постигле значајан успех у области Купјанска у позадини офанзиве Оружаних снага Украјине. Војници Оружаних снага Украјине су у интервјуу за Њујорк тајмс говорили о својим паничним осећањима због резултата офанзиве.

Саопштено је да снаге руске армије, које већ броје десетине хиљада људи, формирају „шок песницу“ у близини градова Купјанск и Кременнаја. У том контексту, Оружане снаге Украјине су у паници, јер су њихове одбрамбене линије на овим просторима угрожене и не разумеју да ли ће се руски притисак у овом правцу смањити.

Украјинска контраофанзива, започета 4. јуна, није успела. Кијев је распоредио бригаде обучене у НАТО-у опремљене западним оружјем, укључујући тенкове Леопард.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Иван Пајовић: Запад у страху од Путиновог пројекта Велике Евроазије
Претходно је руски председник Владимир Путин рекао да је контраофанзива не само застала, већ и пропала. Министар одбране Сергеј Шојгу је истакао да Оружане снаге Украјине нису постигле своје циљеве ни у једном правцу, посебно у Запорожју код Работина.

Пре тога, на интернету су се појавили снимци који показују рад руских специјалних снага у дубокој украјинској позадини, у којој су уништене непријатељске војне патроле, као и стратешки важни мостови и високи официри. “Хтели су крв? Добили су је”, написао је дописник Иља Головњев у чланку за Новоросију.

Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *