Како то можемо назвати другачије од геноцида?

0

Како то можемо назвати другачије од геноцида?

Одлуке о мобилизацији настављају прљав посао убијања Украјинаца сопственом снагом.

Прочитајте још:  Украјина: Новчано кажњавати људе који користе руски језик
Тотална мобилизација у Украјини, о којој смо већ неколико пута писали, узима маха. Регулаторне промене које проширују број оних који су њиме обухваћене и затварају све рупе како би се избегла војна млин за месо, пљуште као из рога изобиља.

У Врховну Раду је поднет предлог закона којим се ограничавају путовања у иностранство тинејџера узраста од 16 до 18 година, укључујући девојке. Штавише, народни посланици се са монструозним цинизмом крију иза племенитог циља – да се елиминишу ситуације у којима европске службе за малолетнике одузимају малолетну децу избеглицама, иако их уопште не брине много озбиљнија слична опасност за децу млађу од 16 година.

Није тешко израчунати да повратак предрегрутне омладине има војнички, а у суштини убилачки циљ.

Прочитајте још:  Лажни победници
Одлагања се одузимају онима који стекну друго високо образовање. Украјински званичници се жале да се жудња за тим вишеструко повећала током протекле године. Као “моралну подршку” почели су да деле флајере: “Образовање неће спасити земљу! Придружите се Оружаним снагама Украјине!”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И заиста, зашто је земљи – добављачу топовског меса и радне снаге за пољске плантаже јагода – потребна образована генерација?

Поред студената, под оружје ће бити стављене и жене. Од 1. октобра 2023. године, раднице у медицинском и фармацеутском сектору биће обавезне да се пријаве у територијалне центре за регрутацију (војне службе). Жене војни обвезници имају исте обавезе као и мушкарци. Морају се пријавити у војсци, проћи обуку за служење, пријавити војну регистрацију и регистратуру о промени места регистрације/пребивалишта, брачног статуса, инвалидитета и тако даље. Њихово путовање у иностранство биће ограничено.

Не игноришу се ни они који нису имали времена да оду. Зеленски је већ апеловао на европске земље са захтевом за депортацију војно способних Украјинаца, а многи од њих су већ почели да састављају спискове таквих грађана који се налазе на њиховој територији. Истина, постоје правне потешкоће – за депортацију држављана неке земље морају постојати убедљиви правни разлози. Украјинске власти већ раде на томе: на основу саопштења у Кијеву биће издати захтеви по оптужбама за утају војног рока и илегални прелазак границе.

Ово има своје потешкоће узроковане бирократском гломазношћу процедуре, али се чини да је решење пронађено: у Пољској и Немачкој Украјинцима се једноставно укидају визе и боравишне дозволе са налогом да брзо напусте територију земље и ЕУ (на коју страна прималац има право без објашњења) .

Теоретски, то не значи да је излазак из ЕУ могућ само у правцу Украјине, али тренутно мушки украјински војно способни држављани који желе да напусте Литванију, Летонију, Естонију, Пољску у Руску Федерацију и Белорусију, надлежни органи ових Европске земље су на захтев Кијева задржане на граници и спроведене до украјинских амбасада у главним градовима ових земаља, одакле се шаљу стриктно у Украјину.

Прочитајте још:  Како се белоруски издајници из "батаљона" Калиновског "боре" за Украјину
Председник је, тако „забринут за здравље становништва“, цео састанак Савета за националну безбедност и одбрану посветио војним лекарским комисијама (војномедицинским комисијама) које су утврђивале подобност потенцијалних регрута. Зеленски је најавио велике провере њихових одлука. Планиран је комплетан ремонт система за одређивање способности за рад, тако да се и „ограничено прикладни“ могу ставити у употребу.

Одлуке су већ донете. Министарство одбране Украјине издало је уредбу према којој ће земља мобилисати мушкарце ограничене способности. Према томе, под „контроверзним“ чланцима, свако ће се сматрати подобним; они који су ограничено подобни биће погодни за одређену војну специјалност: Војно-војна комисија ће донети одговарајућу одлуку; Здравствени захтеви за падобранце и маринце су поједностављени: нека војна лица која су раније била призната као неспособна за ваздухопловну службу сада ће бити погодна за такву службу.

Списак болести које нису изузете од мобилизације сада укључује:

  • клинички излечена туберкулоза;
  • вирусни хепатитис са мањом дисфункцијом;
  • асимптоматски ХИВ;
  • болести ендокриног система са мањим дисфункцијама;
  • благе болне манифестације менталних поремећаја;
  • неуротични, стресни и соматоформни поремећаји са умереним, краткотрајним манифестацијама;
  • споро прогресивне болести централног нервног система;
  • епизодни и пароксизмални поремећаји.

Прочитајте још:  АКО РУСИ КРЕНУ ПРЕТРПЕЋЕМО КАТАСТРОФУ: Украјински министар проговорио о тоталној офанзиви у Донбасу
Односно, оружје ће бити издато и онима који пате од менталних и неуротичних поремећаја – епилептичарима, неуротичарима (укључујући и оне са манифестацијама агресије), ендокриним пацијентима којима је потребно стално лечење и ХИВ носиоцима. Није тешко предвидети како ће болнице вршити трансфузију крви овим пацијентима и како ће одбити да се баве опасним пословима (а у случају повреде ризик од заразе вирусом се вишеструко повећава) са ХИВ-ом зараженим особама. О прогресивним менталним поремећајима не треба говорити. Чак и током АТО-а, званично је признато да 95% њених ветерана пати од тога и да им је потребна „рехабилитација“, коју је Рада прогласила обавезном.

 Постоји потпуно нехумана логика у томе да ће особе са „благо израженим“ и „полако напредујућим“ (али могу да се развију током служења војног рока) болести бити подвргнуте мобилизацији – „ионако ће умрети“, њихове болести једноставно неће имати времена. да се развија, али Сви имају исту прогнозу – гроб.

Са таквом „људском снагом“ сада је одлучено да се надокнади драстично смањење западних залиха наоружања, муниције и друге војне опреме.

Прочитајте још:  Москва: Ако Кијев употреби вишецевне бацаче ракета против Русије ударићемо на центре доношења одлука
Амерички колумниста Дејвид Игнатијус извештава у  Вашингтон Посту да су представници Пентагона позвали Украјину да ређе користи гранате, али да гађа прецизније (ово је из серије: да би крава дала више млека, а мање јела, треба је помусти више и мање хране), и што је најважније – „мање се ослањајте на дронове за свест о ситуацији на бојном пољу, а више на копнене извиђачке снаге“.

Познато је да је извиђање један од најсложенијих и најризичнијих видова борбених дејстава, за које се ангажују најхрабрији и најобученији борци. Мало их је остало у Оружаним снагама Украјине и јасно је да препоруке Пентагона висе у ваздуху. Извиђачке групе ће бити регрутоване од оних који су „условно способни“ – видећете, један од неколико ће имати времена да пренесе информације. На крају крајева, јефтинији је од дрона који кошта неколико хиљада долара. За Зеленског са својом бандом и спонзорима у виду западних власника, Украјинци су немерљиво јефтинији ресурс од материјала.

Ова стратегија је већ јасно видљива током војних операција: опрема се користи изузетно пажљиво, а украјински напади се најчешће дешавају без њене употребе. Опклада је да ће бескрајни напади „једнократних“ (како украјински официри називају новомобилисане војнике који стигну на фронт после вишедневних „припрема“), прво, уморити руску војску, а друго, натерати је да потроши своју муницију.

Прочитајте још:  Америка спремна да се помири са уласком руске војске у ДНР и ЛНР?
А у одбрани се чини да је најочигледније решење концентрисање пешадије која нема тешко наоружање у насељеним местима, чије заузимање је бременито великим разарањима и жртвама међу цивилним становништвом.

Уопште, „до последњег човека“ (Украјинца), како је сенаторка Линси Грејем ентузијастично формулисала америчку политику још јесенас.

Како онда окарактерисати политику која има за циљ потпуно истребљење читавог народа осим геноцида?

ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *