Махмуд Абас: Хитлер је прогонио Јевреје Европе због камате, а не из антисемитизма

0

Il Presidente della Repubblica Sergio Mattarella incontra S.E. Signor Mahmoud Abbas Presidente della Palestina (foto di Francesco Ammendola - Ufficio per la Stampa e la Comunicazione della Presidenza della Repubblica)

Махмуд Абас: Хитлер је прогонио Јевреје Европе због камате, а не из антисемитизма.

Председник палестинских власти Махмуд Абас је, говорећи на састанку Револуционарног савета организације Фатах у Рамали, рекао да се „Хитлер борио са европским Јеврејима јер су давали новац на камате“. Према Абасу, то нема никакве везе са антисемитизмом.

Абас је рекао и да европски Јевреји немају никакве везе са семитским народима и да „Јевреји арапских земаља нису хтели да емигрирају, већ их је Израел на то приморао“.

Прочитајте још:  У Кијеву убијен члан преговарачке групе у Минску
Јад Вашем је Абасов говор назвао „једном од најсрамнијих антисемитских и изјава које негирају холокауст датих од стране било ког лидера“, и напоменуо да прихватање са којим је изјава примљена од стране слушалаца није ништа мање срамотно.

Амбасадор Израела у Немачкој Рон Просор подсетио је да је Абас пре годину дана изазвао скандал рекавши да је „Израел починио 50 холокауста над Палестинцима“, и предвидео да ће следеће године са говорнице УН оптужити Јевреје да се уништавају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Немачка признала возачке дозволе такозваног Косова
Немачки амбасадор у Израелу Штефeн Сајберт рекао је да су Абасове речи увреда за сећање на жртве холокауста и да „Палестинци заслужују да им њихови лидери кажу историјску истину без таквих изобличења”.

Треба напоменути да ово није прва таква Абасова изјава. Дисертација коју је Абас одбранио 1982. године на Институту за оријенталистику носила је наслов „Тајна веза између нацизма и ционизма“. Ова антисемитска „студија“ одговорност за Холокауст ставља на ционистичко вођство.

Извор:

https://www.newsru.co.il/mideast/7sep2023/abbas305.html

Милан Старчевић/ Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *