Против Русије и за ЛГБТ: “Два у један” политичка понуда прозападних странака у Србији

0

(Фото: Весна Веизовић)

Маркетиншким триком осмишљеним на београдским трафикама – где вам уз купљену “плазму” понуде и гратис сокић, служе се и прозападне партије српске политичке сцене, које уз иницијативе за заштиту ЛГБТ права, приде нуде и лобирање за увођење санкција Русији.

Да једно без другог не иде уверили смо се и минулог викенда. Док су се у Београду припремале заставе дугиних боја и пратећа сценографија “Прајда”, а НАТО амбасаде састављале писмо не би ли српски народ обавестиле да поносно стоје уз ЛГБТ заједницу, у Скупштину Србије стигао је Предлог закона о легализацији истополних бракова који је поднео “Зелено-леви фронт”.

“Зелено- леви фронт” једна је од странака која никада није крила да се залаже за ЛГБТ права. Исто тако, никад нису крили ни да се противе српско-руској сарадњи и пријатељству, па су тако челници партије више пута поручивали да је “Србија спремна да се ослободи Вучића и Русије”, као и да је време да се ускладимо са европском политиком и уведемо санкције Русији.

Али, противљење Москви и (агресивна) промоција хомосексуалних права слажу се изгледа попут хлеба и паштете и постали су потпуни “маст хев” на политичкој сцени Србије, па тако “фул” пакет, или “два у један” понуду видимо и у политичким програмима Странке слободе и правде, Демократске странке, Заједно за Србију, Покрета слободних грађана, Лиге социјал-демократа Војводине, па и блажено-почившег ЛДП-а.

Функционери свих ових партија, увек су радо виђени гости на пријемима које, на пример за Дан независности, организује амерички амбасадор Кристофер Хил, такође један од шетача на недавно одржаном “Прајду”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Захарова:Очигледни покушаји злоупотребе трагедије у Србији

“Ту је реч о једној политичкој агенди која се испуњава кроз читаву једну лепезу ставки. С једне стране имамо нешто што еуфемистички зовемо санкцијама према Русији, а што је уствари мржња прему свему руском, и према православном свету. У питању је скуп вредности које нису ништа друго до кварење цивилизације- вредности једне бесполне културе у којој је врло битно убити Бога на небу, што је уосталом на Западу већ завршено. Део те агенде су с друге стране, истополне заједнице”, указује публициста Игор Ивановић.

По његовом мишљењу “сви ти ЛГБТ протести имају у себи нешто антитеолошко, па и антируско деловање”.

Србија, међутим, сматра он, није погодно тло за сејање такве идеологије, јер су мале шансе да се она овде прими.

“Људи у Србији би имали много више поштовања и разумевања, када би стварни циљ те пропаганде био реална подршка угроженим мањинским правима, укључујући и хомосексуална, и када би се она изражавала кроз законске и друге потезе у свакодневом животу. Народ би онда хтео да се информише о положају те популације и да их што више интегрише у друштво. У Србији нема хомофобије већ постоји само јак отпор идеологији хомосексуализма. Зато је та пропаганда неприхватљива. Најмање говори о заштити права угрожених мањина, већ је то само још један корак преко кога треба завршити НАТО окупацију, јер је НАТО увек подршка свим тим геј иницијативама”, уверава Ивановић.

И заиста, Амбасаде и представништва 25 земаља, углавном чланица Алијансе, и Делегација ЕУ у Србији су пре неколико дана издале заједничку изјаву поводом “Београд Прајда 2023”, у којој подржавају одржавање те манифестације и истичу да желе да поново потврде посвећеност поштовању, како се наводи, промовисању и заштити људских права за све.

Прочитајте још:  На КБЦ Дедиње 78 запослених у изолацији, доктор лагао о путу за Беч и ширио корону, режимске лажи о тестирању заражених

“Поносно стојимо уз ЛГБТИQ+ заједницу у Србији и чврсто подржавамо вредности које Прајд представља – прихватање, инклузију и различитост”, поручили су они.

Да стране дипломате нису слале само поруку љубави и равноправности, већ да је “Прајд” послужио као још једна прилика за провокацију сведочи и то што су на званичном профилу Америчке амбасаде између осталог објављена и фотографија на којој се види младић огрнут заставом дугиних боја са државним грбом Србије (што је употреба државног знамења која је противна нашем Уставу).

Пропаганда прозападних партија које се залажу за увођење санкција не даје жељене резултате показало је недавно урађено испитивање јавног мњења које је за потребе РТ Балкана урадила Нова српска политичка мисао, а које је показало да чак 79 одсто грађана Србије не подржава увођење санкција Русији због сукоба у Украјини.

Традиционално друштво попут нашег још мање је отворено за за легализацију истополних бракова, па се поставља питање – каква је политичка корист опозиционих партија које упорно гурају ту агенду, без обзира на то што на тај начин потенцијално губе поене код свог бирачког тела?

“Не постоји ту никакав политички ћар, једини ћар им је у пријемима у резиденцији амбасадора Хила. Ако их амбасадор Хил буде позивао и комуницирао с њима, они ће то сматрати политичким бенефитом. Јер они се сви надају да ће бити постављени на власт или, и ако не дођу на власт, да ће увек имати привилегован статус и заштиту, али и озбиљна средства од којих ће јако лепо живети. Та неискреност се и осећа код бирача, и они и поред неких добрих идеја и оправдане критике власти не могу да прођу јер се боре за свој добар статус, а не за победу на изборима”, закључује Ивановић.

Прочитајте још:  Нису само Руси на мети – Украјинац позвао на „пљување“ чак и Србина и Хрвата!

Ана Вуковић / РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *